2005-08-31

Tunnelmia remontin keskeltä


Keittiässä suorastaan tilaa tanssia Posted by Picasa

Kaaos tihenee

No niin. Nyt osa olohuoneesta on kellarissa, olohuoneen ja makuuhuoneen pikkusälä keittiössä ja makuuhuone olohuoneessa ja parvekkeella. Olisi tietenkin helpompi remontoida sellaista lattiaa ja alaa jonka päällä ei samalla itse elä mutta haastetta pitää elämässä olla :D Epäselvää tosin on vielä se minne väliin tänne oikaisee itsensä nukkumaan ja miten mutta eiköhän tuokin vielä selkene tässä illan mittaan. Äidille pakeneminen olisi jotenkin tylsää ja epäurheilijamaista ja ei nyt juuri ole hollilla muutakaan hyvää paikkaa minne itsensä voisi sopivasti ja mukavasti evakuoida..

Seuraavaksi pitänee tarttua toimeen tuon yhden seinän sektorilla ja alkaa purkamaan sitä huomiseksi tapetinpoistovalmiuteen jotta työ ei turhaan seisahda. Onneksi sentään sai pelattua itselleen loppuviikon vapaaksi remonttiajaksi ettei tälläkertaa kaikkea tarvitse tehdä iltatöinä. Tuntiseurannan puute ja joustavat työmahdollisuudet ovat sentään jonkinmoinen etu siitä on myynyt sielunsa työnantajalleen ytn:n sopimusehdoilla.

2005-08-29

Luvassa suuri härdelli

Tämä viikko onkin sitten pyhitetty osaksi remontoinnille ja kodinlaitolle. Pitäisi vetäistä lattiaan penseän muovimaton tilalle parkettia ja vaihtaa olohuonessa tapettia seinään.

Pikkujuttuja jos kämppä olisi puts, plank ja vailla sisutusta mutta ongelmana se että tässä on tullut jo jonkin aikaa asuttua ja kaikki tavarat ovat täällä minun kanssani kirjahyllyineen päivineen ja homma pitää toteuttaa vaiheittain tavaroita kierrättäen ja siirrellen kriisialueiden välillä sitämukaan kun työ etenee.

Jälkiviisaasti todeten olisi pitänyt rempata ennen muuttoa mutta sattuneista syistä oli silloin kaikkien kannalta hyvä ja paras vaihtaa kämppää suhteellisen ripeällä aikataululla jahkailun sijasta ja hommat jäivät vähän vaiheeseen ja nyt operaatiota on vyörytetty eteenpäin alue alueelta kylppärin kautta olohuoneeseen edeten. Keittiö jää vielä omanonnensa nojaan mutta hyvä tästä näinkin tulee.

Kun vain vielä malttaisi odotella uutta sohvaa mutta Askosta lupasivat 5 viikon toimitusajan kun meni tilaustuotteeksi..

Tie helvettiin

On kivetty hyvin aikein.

Blogipohjaisen keskustelun mielenkiintoisimpia ulottuvuuksia on oikeastaan se että kirjoittaakseen auki oman mielipiteensä ja kannanottonsa ei oikeastaan niinkään tarvitse aina kirjoittaa mitään uutta vaan voi laiskuuden iskiessä linkittää sopivasti ja siten referoida kasaan oman näkemyksensä aiheeseen.

Ja varsinkin nyt voin todeta että verkossa syntynyt keskustelu ministeri Luhtasen kasaanjeesus.. krhm..politikoimasta lapsipornosivujen ennakkosensuurista noudattaa suurimmaksi osaksi samoja linjoja yhteiskunnan harjoittamasta ennakkosensuurista ja sen raottamasta tulevaisuudesta joita itsekin pitkälti ajattelen:

Sinänsä ymmärrettävän ja tajuttavan "hyvän aikeen" varjolla ollaan taas mitään sen pidemmälle ajattelematta kasaamassa eräänlaista toiminnallista ennakkosensuurin helvetinkonetta joka ennenpitkää todennäköisesti tulee elämään omaa elämäänsä kiitos sen että näillänäkymin sensuurilla ei ole minkäänlaista juridista pohjaa tai tuomioistuimen ennakkopäätöksen luomaa pohjaa eikä julkisuutta sensuurin kohteista ja sensurointiperiaatteista. Tämä tulevaisuus ei kuulosta kovinkaan ruusuiselta:
Poliisilla olisi salainen, musta lista, jonka kriteereistä ei kenelläkään ole tietoa. Ne ovat todennäköisesti hyvin subjektiivisia. Mitään yhteiskunnallista keskustelua siitä, ketkä joutuvat ennakkosensuurin kohteeksi ei käydä
Kenen sinä haluaisit loppupeleissä päättävän siitä mitä sinä verkosta löydät ja uskotko sinä todellakin siihen että tuo tuntematon, salainen, päättäjä X olisi kaikissa tilanteissa objektiivinen sen suhteen mitä filtteröi eikä ujuttaisi salaiselle listalle omaa poliittista näkemystään. Ei siitäkään ole kovin kauaa kun Yleisradiossa sensuroitiin materiaalia pelkästään poliittisten näkemysten pohjalta...

Väärään osoitteeseenko..

(puuta koputtaen)

Sähköpostin lähettämistä tietenkin helpottaa työpaikan sisällä että Notes tuntee koko konsernin osoiteluettelon ja osaa sitäkautta täydentää osoitetta automaattisesti kun kirjoittaa nimeä To, CC tai BCC-kenttiin. Luonnollisesti tästä aiheutuu myös omia ongelmiansa.

Vähänkin liian kiireessä saattaa osoitteeseen livahtaa aivan toinen nimi kuin aikoo ja sotku voi olla valmis, varsinkin jos nimet ovat lähes samanlaisia. Tietenkin melkein-kaimat osaavat jo rutiinilla tunnistaa virheet mutta aina väliin sitä itsekin joutuu ihmettelemään saamiaan meilejä ennenkuin tunnistaa joutuneensa aivan väärän postiketjun cc-jäseneksi.

Itse ei vielä ole tullut tehtyä sen suurempia virheitä mutta ette arvaakaan kuinka kiitollinen olen siitä että meidän osoitelistassamme on sentään edes yksi eroava nimi yhden työkaverini ja koko konsernimme toimitusjohtajan välissä...

Päivän liikenne-aforismi

Turvaväli aamun ruuhkaliikenteessä on kuin sotilaallinen tyhjiö. Se on tuomittu täyttymään...

2005-08-28

Ketunhäntiä kainalossa

Kylmää kyytiäkö vai sitä saa mitä tilaa

Menneen viikon globalisaatiokauhistelun fokuksessa oli matkapuhelimien sopimusvalmistusta harjoittava Foxconn joka lopettaa Suomesta toisen tehtaansa siirtäen tuotantoa sinne missä asiakkaat ovat ja mistä työstä saa paremman katteen. Täällä pohjolassa sittemmnin on viikon mittaan syytetty Taiwanilaisia omistajia kylmästä työvoimapolitiikasta, kasvottomuudesta, sinänsä kannattavan tuotantoyksikön alasajosta ja ties vaikka mistä muusta pahasta mutta kannattaisikohan täällä Suomessakin katsoa joskus peiliin.

En nyt edes jaksa puhua työn kustannuksista vaan yleisestä kotimaisuusmoraalista niiden tuotteiden ja palveluiden osalta joissa voisi laadusta tinkimättä panostaa halpamaiden sijasta kotimaiseen tuotantoon. Avainlipun henkeen kyllä aina jaksetaan vannoa ja puhua kotimaisesta laadusta mutta kun kamerat hiljenevät niin karu totuus on se että enemmistö laadun puolustajista muuttuu tasan tarkaan yhtä hintajohdannaisiksi kuin Taiwanilainen kvartaalikeinottelija rynnäten laumoittain ostamaan hyödykkeensä kaikenkarvaisista halpataloista ja liitereistä vain koska se on tyhmää maksaa liikaa.

Jos kansa on tälläistä niin millä moraalilla me voimme sitten vaatia Taiwanilaista tehtaanomistajaa sen eettisempään toimintaan kuin pelkkään hintalapun tuijotteluun. Kenties siksikö että olisihan se toki kivaa jos palkka juoksisi entistä isompana ja sillä voisi ostaa entistä enenemmän kiinassa tuotettua tavaraa kun tuo kotimaisen työn tuotos on pari euroa kalliimpi ja taiwanilainen mainoksen mukaan "ihan yhtä laadukas" ?? Kannattaisiko itse kunkin katsoa joskus peiliin ja miettiä voisiko myös lompakollaan äänestää kotimaisen tuotannon puolesta eikä vain pelkin korulausein. Kaikkea ei toki suomalaisena saa mutta esimerkiksi vaatteissa olisi hyvinkin valinnanvaraa.

Ja mitä taas tulee eettiseen työvoimapolitiikkaan niin yhtälailla se tehdas siellä kiinassakin työllistää ihmisiä ja tarjoaa elintasoa ja vaurautta maan mittapuun mukaan. Näyttää vain siltä että teollisuus on hyvin hitaasti mutta sitäkin varmemmin tasapainottamassa globaaleita tuloeroja kuin mikään kehitysapupolitiikka konsanaan on pystynyt. Se mikä on pois meiltä ei ole pois yleisellä tasolla tämän pallon asukkailta mutta meihin se tietenkin ottaa ja kolahtaa. Väliin kyllä pelottaa se että kuinka paljon täytyy vielä kolahtaa että täällä tajutaan maailman muuttuminen ja yritetään kehittyä eteenpäin sensijaan että jämähdetään 60-70-lukujen juoksuhautoihin rämettymään..

2005-08-27

Vaihtoehtoinen maailmankuva

Church of the Flying Spaghetti Monster

Jos evoluutioteoriasta löytyy mielestäsi aukkoja ja tiede ei pysty selittämään aivan kaikkea ja missään nimessä emme ole pystyneet syntymään tänne sattumalta niin kaikelle tälle on vihdoin ja viimein löytynyt looginen ja uskottava selitys: Meidät ja tämän maailmankaikkeuden on luonut suuri lentävä spaghettihirviö !

Eikö sinustakin tätä faktaa pitäisi opettaa lapsille koulussa tasa-arvoisesti ns. "evoluutioteorian" rinnalla..

Via Työnimi

2005-08-25

X kertoo paikan

Lapsena aarteenetsintä oli vielä leikkiä ja hyvällä säkällä joku oli vielä kertomassa sen milloin lämpenee, milloin viilenee. Näin aikuisena etsintähommat voivat olla vähintäänkin yhtä haasteellisia mutta sitäkin kiireisempiä.

Kuten esimerkiksi silloin kun IT-tuki on debugannut verkko-ongelmat siihen pisteeseen että jossain ristikytkentäkaapin tökkelistä X lähtevän cat-5 kaapelin päässä on viallista hardista joka tuuppaa verkkoon jatkuvalla syötöllä virheellistä dataa tukkien kaiken kommunikaation tuotanto-osaston ja serveripään välillä keskeyttäen siten testauksen & tuotannon ja tuo syypää pitäisi löytää tarkemman debuggauksen nimissä.

Tilanteessa ei olisi kylläkään haastetta juuri nimeksikään jos verkkokartoitus olisi kunnossa ja paperista voisi luntata sen missä tökkeli X sijaitsee muttakun vuosien varrella on tehtaalla vaihdettu layouttia, siirrelty työpisteitä ja työstökoneita, vedetty kaapeleikouruja uusiksi ja tehty ties mitä niin tietäähän sen mitä siitä seuraa.

Kartoitus on pahasti vanhentunutta ja ainoa keino löytää kone on käydä tökkeleitä lävitse pistoke pistokkeelta ja yrittää numerosarjojen perusteella haistella sitä lämpeneekö vai viileneekö. Ikävä kyllä nuokaan vedot eivät ole aina jatkuvia sarjoja vaan juuri kun on pääsemäisillään lämpimille nurkille niin seuraavan seinän tökkeliavaruus vetää tilanteen suorastaan jäihin.

No.. täytyy huomenna odotella sitä kuka tulee valittamaan sitä että kone ei löydä verkkoa kun ristikytkennästä on kaapeli iloisesti irroitettuna ja häirikkö suljettuna ulos pelistä..

Lähimmäisenrakkaus ei riittänytkään

HS: Kohupapin tv-ohjelma hyllytettiin Suomessa

On se kummaa kun ei tuo amerikkalaismallinen kristillinen lähimmäisenrakkaus näytäkään kelpaavan näille meikäläisille hihhuleille televisiossa näytettäväksi vaan heti kun yksi mediapastori menee paljastamaan uskonnon todellisen karvan ja suvaitsevaisuuden hengen ulkopuoliselle maailmalle niin sitä mennään ja poistetaan show ohjelmistosta ja kuvitellaan ettei mitään kaiketi edes tapahtunut. Poissa silmistä, poissa mielestä vai mitenkäs se menikään tuo klassinen periaate.
Amerikkalaisten tyyli sekoittaa politiikka ja kristillinen usko keskenään on muutenkin suomalaiseen kulttuuriin vierasta
Näin koettaa taivaskanavan Ojares kirkkain silmin vakuuttella suurelle yleisölle mutta eiköhän vastaavaa yksioikoista suvaitsemattomuutta ja kristillistä raivouskovaisuutta ole suomenmaakin pullollaan kun sukelletaan tuonne kansan syviin riveihin. Ainakin kun katseli taannoin umpimielisten polvirukoilijoitten kampanjaa parisuhteiden rekisteröintejä vastaan ja sittemmin senjälkeisiä homovihkimisten häirintäkampanjoita niin tuota taustaa vastaan Ojaresin jeesustelu vaikuttaa vähintäänkin kaksinaamaiselta.


2005-08-24

Työsuhde-etuisuuksia ?

Hallitus pääsi sopuun Budjetista

Kyllä nyt maailma pelastuu, tie-investoinneista voidaan luopua ja vihreys voittaa kun hallitus suuressa viisaudessaan on työsuhdelipun lanseerannut joukkoliikennettä edistämään. Tai sitten ei..

Siis oikeasti, kuvitellaanko valtioneuvoston (sen todellisen.. ei sen paremman) seinien sisällä että hinta on joukkoliikenteessä ainoastaan se kaikki kaikessa eikä palvelun tasolla ja tuotteen laadulla ole juurikaan merkitystä asiassa ja että ihmiset hylkäävät oman autonsa sillä että pääsee hyppäämään junaan työnantajan piikkiin. Jos näin on niin olisi taas pienen reality-checkin paikka.

Eiköhän valtaosa valitse auton siksi että sillä matka kulkee helposti ja huolettomasti, ei tarvitse hikoilla kuumassa bussissa tai odotella taas jälleen myöhässä olevaa vuoroa sateessa. Matkaan ei kulu tuntia sen puolentunnin sijaan vaan päivään jää jopa vapaatakin aikaa joukkomatkaamisen sijasta. Ylipäätään jo tuo päivässä matkoista säästyvä tunti on sellainen hyödyke ettei sitä kovin helposti rahalla korvata kun aikaa ei vuorokauteen mistään lisää myydä ja ainakaan työsuhdelipun hinnasta ei ole asiaan sitten niin vähäisintäkään apua.

Nopeampia vuoroja poikittaisyhteyksiin, pikavuoroja keskusten kautta isoja teitä pitkin eikä pysähdyksiä joka jumalan pysäkillä jokaisessa mutkassa, ilmastoitua kalustoa jotta matkan jälkeen ei tarvitse virallisemminkaan pukeuduttaessa uutta suihkua, jalkatilaa enemmän kuin polvet-suussa mallisesti jne niin saattaisi muutosta tapahtua ihan eritavoin vaikka lippu maksaisi vaikka tuplastikin.

Kunnallinen palvelu on toki menneinä vuosikymmeninä saanut ihmiset loitontumaan kunnollisesta palvelusta mutta ainakin itse mielummin optimoisin hinta-laatusuhdetta kuin pelkkää hintaa. Vähän sama kuin hampilääkärissäkin. Kunta kaiketi tarjoaisi porausta ja jyrsintää kunnalliseen hintaan mutta ainakin itse preferoin hoitoa josta jää myös hyvät fiilikset jälkeenpäin ja asiakas on muutakin kuin välttämätön paha.

2005-08-23

Paranoiaa

Sopivan vainoharhainen luonne laskea yhteen Google-kriittisen bloggauksen ja tämän viestin jonka elämäni ensimmäistä kertaa sain tehdessäni Googlesta hakua:
We're sorry... ... but we can't process your request right now. A computer virus or spyware application is sending us automated requests, and it appears that your computer or network has been infected.
No.. luultavasti kyseessä vain sopivasta verkkoavaruudesta tuleva DoS-hyökkäys yritelmä mutta...

Insinöörivitsejä ?

Voi voi voi

On vitsejä, on insinöörivitsejä ja on ilmeisemmin suhteellisuuden tajua vailla olevia insinöörejä jotka tekevät itsestään.. vitsejä.. Näitä säätöjä lueskellessani en yhtään ihmettele sitä huumoria jota ammattikunnastani väännetään ja välistä jopa pitkin hampain taidan joutua myöntymään huumorinlajista löytyvän vinhan todenperän. Tai ehkä enemmän vain hävettää puoliksi se miten tilannetajuttomia tosinoukkia jotkut voivat olla ja ilmeisen pienen asian johdosta päättävät henkisesti juosta vauhdilla päin tiiliseinää leimaten itsensä sitten lopullisesti koko kansan silmissä perinteisessä Lehtovaaran hengessä.

Viimeisin tapaus taitaa olla tämä s1t:n Jussin esiinbloggaama tapaus Tapani Argillander joka on suivaantunut siitä että ilmeisemmin auton myyjän poika on laskenut asiasta julkisesti netissä leikkiä vastaillen omissa nimissään käytyyn kirjeenvaihtoon. Suivaantumisen pyhässä vihassaan mies kuitenkin on unohtanut sellaisen pienen pienen seikan että kirje- ja viestintäsalaisuus koskee Suomessa vain viestiä joka on kulkemassa 2 henkilön välillä ja että viestinvaihdannan osapuolilla on täysi oikeus julkaista saamiaan viestejä vaikka missä ja miten ja tämän seurauksena on webbifoorumien ylläpitäjille sadellut tämänkaltaista tekstiä meilitolkulla:
Nyt vaadinkin, että kaikki viittaukset kyseiseen
viestiin tai siihen liittyviin kopioihin ja
minuun POISTETAAN teidän palstoiltanne -
VÄLITTÖMÄSTI JA VIIVYTTELEMÄTTÄ. Eli tänään
21.8.2005 kello 21:00 mennessä. Tarkoittaa koko
aiheeseen liittyvää/liittyviä keskusteluketjua/-ketjuja...

...Pistä minulle meiliä tai soita, kun olet
ymmärtänyt tämän viestin merkityksen ja
huolehtinut puhdistustoimista ja ylläpitämäsi
webpalvelun muiden käyttäjien informoinnista.

Tästä seuraa vääjäämättä myös se että Argillanderin vaatimusviestien vastaanottajilla on niinikään täysi oikeus julkaista meilejä sisältöineen päivineen ja meillä muilla on täysi oikeus linkittää kyseisiin viesteihin taikka niiden vastineisiin ilman sen kummallisempia lupia. Oikeus vaikka meilin lopussa olisikin näennäisjuridista uhoa vaikka muille jaella:
Tämä on henkilökohtainen viesti, joka on
tarkoitettu vain sinun luettavaksesi. Sen
osittainenkin kopioiminen ja julkaiseminen on kielletty.
Mutta mitä taas ja jälleen opimme tästä nettielämän oppitunnista ?

Oikeastaan saman kuin tosielämästäkin. Jos päädyt yksin lavalle ja mokaat pahimman kerran niin sinut muistetaan tunnin, korkeintaan parin päivän ajan ja asia unohdetaan sen siliän tien koska mokaaminen tai vitsiksi päätyminen on normaalia ja inhmillistä (been there, done that.. trust me.. ) Mutta jos rupeat jumalan teatteriksi ja syytämään *skaa alas lavalta sinut muistetaan todennäköisimmin tuosta ja vain tuosta lopunelämääsi. Sori vain.

Varo.. olet valvonnassa

Et tosin vielä mutta..

Pienistä merkinnöistä voi lukea rivien välistä paljon. Esimerkiksi tässä tapauksessa sen että jos huonosti käy, niinkuin pahalta kohta näyttää, voi tulevaisuudessasi näyttösi päättää sen mitä sinulle näytetään ja kuinka saat digitaalisesti korvamerkittyä AV-omaisuuttasi katsella koneellasi. Siltä tämä uuden VESA standardin pieni sivumerkintä ainakin pahasti haiskahtaa:
ubiquitous digital interface with optional content protection
Optiona sisällönvalvonta.. eli sopivaa piilosignaalia ostamasi DVD-leffan datassa ja kuva katkeaa kuin seinään jos yrität katsoa sitä koneellasi vaikka nimenomainen DVD-leffa onkin tarkoitettu kotiteatterin soittimeen ja PC-käyttöä varten sinun tulisi ostaa ihan erillinen versio ja maksaa filmistä hollywoodin suuntaan tuplasti tai peräti triplasti jos vielä haluat katsella samaa myös mökillä. Ei vielä suoraan kaiketi aivan noin mahdollista mutta tulevaisuuden suhteen rivien välistä tulkittuna pahaenteisen totta.

Vähän sama tilanne kuin jo tänä päivänä uusimpien skannereiden ja tulostimien kanssa. Yritäpä sopivissa olosuhteissa skannata tai tulostaa setelirahaa tai siirtää kuvia käsittelyyn niin voit törmätä melko "mielenkiintoisiin" ilmiöihin tuolla saralla. Tai tutki oikein tarkkaan uuden mustesuihkusi tulostejälkeä niin saatat löytää piilopisteitä jotka identifioivat tulosteen käyttämääsi laitteeseen..

Orwell taisi tosiaan olla optimisti

Uutinen alunperin Hopeisen omenan kautta

Että sitten kauppaa ja teollisuutta

Näkymä rannalta: Valtioneuvoston kanslia tiedottaa

Hmm.. Vaikuttaa vahvasti siltä että ainakin joku on joskus noteerannut näitä satunnaisia päänaukomisiani :-)

Narsistista valokuvakritiikkiä

IS: Kuukauden kuvaajat

Ehkä harrastekuvaajana tässä pitäisi vain ottaa lusikka kauniiseen käteen ja olla hiljaa leimautumatta vähintäänkin itseriittoiseksi mutta siltikin tuota IS:n kuukauden-kuvaaja galleriaa katsellessa juolahti mieleen väistämättä se että kuinka suorastaan luokantonta jälkeä noissa huuhaa-lehdissä oikein julkaistaan. Käsittääkseni noiden kuukauden kuvaaja-sarjan kuvien pitäisi edustaa varmaankin ko. lehtikuvaajien onnistumisia mutta ainakin omaan silmääni nuo ovat liki kaikki jotenkin kerrassaan mitäänsanomatonta jälkeä ja väittäisin että ainakin jos hieman ammattimaisemmin harjoittelisin niin pääsisin helpolla parempaan. ( saa nauraa :-)

No joo.. en minä väitä että itse onnistuisin rutiinilla aina kovinkaan paljoa paremmin mutta enemmän ihmetyttää se kuinka vähän noissa iltalöpinöissä lukijaa oikeasti arvostetaan jos lehden kuvaajiksi riittävät korkeintaan keskinkertaiset näpsijät ammattitaitoisempien valokuvaajien sijaan. ( Noinniinkuin pikkuisen provosoivana esimerkkinä, valokuvafoorumeiden lukijat tietävät mistä puhun mutta omasta näkövinkkelistä miehen ulosannin pienet puutteet eivät siltikään mitätöi ammatillista osaamista..)

Ilmeisesti lööppiin riittää se että viimeisimmän salarakkaan "piilaaksosta" on saatu napsaistua edes jotenkinpäin valottunut yritelmä jolla saadaan myynti vetämään pavlovin koirien kuolatessa kuville..

Liputettu ja laputettu

Katse oikeaan ylänurkkaaaaan päin !

Siellä sen pitäisi olla, ihan selaimen linkkipalkin alla tämän blogisivun yläreunan blogger-palkissa toisena oikealta. Siis tuon Flag-pirulaisen jonka Veijo Blogger, vai pitäisikö sanoa takapiruna hääräilevä Veijo Google sinne on tempaissut hyvää hyvyyttään ja Hyvien Aikeiden (TM) puolesta.

Virallisestihan tuon flagin merkityksen Veijo G kertoilee FAQ:ssaan seuraavaan tapaan:
The "Flag?" button is a means by which readers of Blog*Spot can help inform us about potentially questionable content, so we can prevent others from encountering such material by setting particular blogs as "unlisted." This means the blog won't be promoted on Blogger.com but will still be available on the web — we prefer to keep in mind that one person's vulgarity is another's poetry. Or something like that.
Mutta kuka sitten oikeasti määrittelee kyseenalaisuuden ja sen mikä blogi oikeasti pitäisi liputtaa ja miksi ja kenen oikeudella. Pohjois-Koreassa tuo olisi hyvinkin triviaalia, kaikki sellainen joa ei ylistä Kim Suuren jumalaisuutta olisi tietenkin kyseenalaista ja Kiinassakin tuomitseminen olisi vielä helppoa jos sattuisi puolella sanallakin epäilemään puolueen hyvyyttä mutta entäs meillä länsimaissa jossa ainakin yritetään leikkiä ns. sananvapausleikkiä enemmän tai vähemmän vapautunein mielin.

Keskimääräisen raivouskovaisen silmissä tämäkin blogi lienee jo pelkän humalanpilkkakritiikin vuoksi vähintäänkin kyseenalainen ja poistettavissa hetimiten tynnyrissäkasvatettavien lasten silmistä ja epäilisin että välillä rivienvälistä tunkevan yhteiskuntakritiikin ansiosta kaikenkarvaiset riemumielisiet veronmaksajat ja muut Kekkoslovakian vuosikymmenille jämähtäneet AY-fossiilit myös mielellään saattaisivat pienenä kiusana iskeä lippua peliin sen tilaisuuden saadessaan.

Onko meillä kohta edessä likimain tragikoominen liputussota jossa kaikkea poikkipuolista ja omaan herkkään persaukseen epäsopimatonta aletaan liputtamaan pois toisten silmistä kun ei tykätä kirjoittelun sävystä. Ja onko Veijo Googlen listoilla kohta muuta kuin tasaneutraaleja jenkkiblogeja joissa ei kritisoida mitään vaan ylistetään yhteiskuntaa ja ei ainakaan kyseenalaisteta Googlen asemaa aina vain kasvavana tiedonkulun herrana. Toivottavasti ainakaan kotoisilla blogilistoilla ei tälläiseen lapsellisuuteen livetä vaan annetaan kaikkien kukkien kukkia vaikka väliin risookin.

Kyllähän sitä itsekin mielellään joidenkin idioottien tekstejä saksisin jos en tietäisi sitä että loppupeleissä sensuurin tie johtaa ennenpitkää päin seinää ja vauhdilla ja suoran julkisuuden ansiosta totuus kyllä aina välittyy heille jotka sen tunnistavat.

Tie helvettiin on kivetty hyvin aikein

2005-08-22

Massan hitaus ja maanantaiturhautuma

Voi.. *tähän omavalintainen perihärmäläinen voimasanasi*

Olen ennenkin siteerannut Machiavellin ajatuksenjuoksua uudistajan kohtalosta ja taas tuo ikuinen viisaus tuntuisi pitävän kutinsa enemmän kuin hyvin. Pitikin pilata päivänsä vilkaisemalla yhden raportoinnin tilaa vain todetakseni että sinänsä kaikki näytti hyvältä paitsi se että viimemmäksi hommaa oli hoidettu heinäkuussa, todennäköisimmin siihen saakka kunnes raportteeraaja on lähtenyt kesälomalle ja kaikki on jäänyt ah niin ihanasti rempalleen ilman että kukaan on katsonut tuota tarkastusvaihetta omakseen ja jatkanut hommaa.

Prosessien luominen ja ohjeistaminen on vielä triviaalia ja simppeliä mutta todellinen haaste onkin sitten siinä että miten saada ihmiset toimimaan uudella tapaa sensijaan että heti livetään takaisin vanhaan. Ikään kuin kuvitellen että maailman status quo olisi ikuinen ja kun eilen on selvitty näin niin varmaan vielä ylihuomennakin selvitään näin ja että hyvin menee.

Ikävä kyllä tuo perkeleen maailma kehittyy tuolla ulkona ja jos Oy Suomi Ab:ssä ei pysytä tahdissa mukana niin tuolla sivummalla on jokusenmonta miljoonaa innokasta pientä kiinalaista valmiina tarttumaan puuhaan ja siellä riittää myös vallan hyvin osaamista keskinkertaiseen suoritustasoon ja ainoa todellinen keino täällä pohjolassa kilpailla tuota voimaa vastaan olisi se että osaisimme olla keskiverron sijasta suorastaan helvetin hyviä. Mutta joskus tuon tajuaminen tuntuu olevan helvetin vaikeaa.

No.. pakko taas yrittää alkaa kampeamaan junaa raiteilleen.

(Joskus pakko turvautua perihärmäläiseen sanavalikoimaan vaikka kuinka laskisi kymmeneen..)

2005-08-19

Ja matka jatkuu

Ja jotta liike olisi jatkuva olotila pysähtyneisyyden sijaan niin seuraavaksi onkin taas aika suunnata kehä-III:n ulkopuoliseen maailmaan ja lähteä keskisuomeen juhlistamaan serkkupojan häitä. Sää ainakin näyttää alustavasi säälliseltä ja kamerakalusto on ladattuna ja pakattuna joten reissu voinee tästä piakkoin alkaa.

Nopeita liikkeitä

Eilinen olikin taas varsin vilkasliikkeinen päivä. Ensin lentämällä Joensuuhun ja takaisin Goldenairin ja Aeron siivittämänä pitämään auditointipalaveria alihankkijalla ja suoraan samalta reissulta kentältä taksilla rantaan ja veneellä tehtaanporukan kesänviettoon katselemaan ilta-aurinkoa saaren rantakallioille kaupungin edustalle. Ja lopulta suunnistamaan kotosalle Hemingwaysin ja Kaislan kautta kierrellen.

2005-08-17

Humalanpilkkaa

IS: Tamperelaismiestä syytetään jumalaa pilkkaavien viestien kirjoittelusta

Sivumennen todettuna vaikuttaa uutisia rivien välistä tulkiten siltä että eniron ylläpitäjät tosiasiallisesti yrittävät savustaa kroonista nettihäirikköä satimeen uskonvapauden varjolla kun muitakaan keinoja ei ole mutta siltikin tuollainen liki keskiaikainen oikeudenkäynti kuulostaa lähinnä absurdilta.

En oikeastaan koskaan ole täysin käsittänyt sitä miksi satuolento jumalalla on juridisesti arvostelua ja kyseenalaistamista koskien paljon parempi suoja kuin pääsiäispupulla tai joulupukilla joilla heilläkin on vankka, joskin kausittainen, kannattajakuntansa ja todellisuusaste aivan samalla tasolla. Uskovaisilla kylläkin tuntuu olevan jokin mystinen oikeus ja asema kategorisesti syyttää väliin mitäkin kansanosaa tai ihmisryhmää moraalittomiksi tai turmeltuneiksi ja iskeä "synnin" leimakirvestä mielivaltaisesti sinnesun tänne mutta auta armias jos joku menee iskemään sanan säilällä takaisin niin johan ollaan haastamassa oikeuteen ivasta ja pilkasta.

Mikä sinänsä on tarkemmin ajateltuna vähintäänkin naurettavaa. Jos tuo mystinen "jumala" nyt olisi a) olemassa ja b) niin kaikkivaltias ja kaikkivoipa kuin kirjoissa väitetään niin mihin ihmeeseen tuossa pilkan tuomionjaossa sitten tarvitaan maallista oikeutta jos pilkattu voisi tasata tilit yhdellä näppärällä salamalla. Vai yritetäänkö noilla oikeudenkäynneillä peitellä sitä kuitenkin tosiasiallista seikkaa että sitä salamaa ei ole eikä tule vaikka miten herjaisi koska herjattava on yhtä todellinen kuin Bilbo Reppuli ( Gandalfia en kyllä uskaltaisi pilkata.. Naur an edraith ammen..) ja hommasta menisi maku..

Ja varsinkin kun nuo uskovaiset tuntuvat tekevän itse itsestänsä sen parhaimman vitsin. Niinkuin kirkkohallitus joka tämänpäiväisissä uutisoinneissa haluaisi kieltää hedelmöityshoidoissa muiden kuin puolisoiden omien sukusolujen käytön..

Olikos se nyt niin että ihminen on jumalan luoma ja jumalan kuva ja evoluutiobiologialla ei oppien osalta ole niin plajoa tekoa vai miksi sittenkin lisääntyminen halutaan näemmä vainoharhaisesti rajata biologisiin vanhempiin..

Bombladesh


HS: Yli 300 pommin sarja ravisteli Bangladeshia

Viimevuosien terrori-iskujen yhteydessä ovat kaikki kotikutoiset besserwisserit ja post-neuvostoliittolaisen rauhanliikkeen hengenheimolaiset pyrkineet kilvan löytämään terrorin "todellisia" syitä uhreista, taloudellisista epäkohdista ja kaikesta muusta syyllisyydentuntoa herättävästä paitsi likimain syyllisistä itsestään kääntäen suomalaisen kriminaalipolitiikan hengessä tilanteen liki päälaelleen tehden uhreista syyllisiä ja kääntäen.

Sille mahdollisuudelle että fundamentalistisessa terrorissa olisi kuin olisikin sittenkin taustalla pelkkää raadollista vallantavoittelua ja oman aatteen raivohenkistä oikeanapitämistä uskonnollisen yksisilmäisyyden pyhässä kiihkossa ei ole paljoa jätetty sijaa joten olisi mielenkiintoista nähdä miten samasta suunnasta yritetään selittää tämä tämäpäiväinen parin sadan pommin pommiaalto yhdessä maailman köyhimmistä mkaista joka ei varmasti ole sortanut muuta maailmaa taloudellaan tai juurikaan sotinut öljyn puolesta mutta pahaa pelkään että selityksiä ei juuri tulla kuulemaan.

Kenties sitä vain kokonaan unohdetaan tälläinen pikkuinen "kauneusvirhe" pois sotkemasta hienoja teorioita ja nostetaan meteliä vasta taas sitten kun tulilinjalle joutuu jokin sopivan hyvinvoiva länsimaa jota voidaankin taas sopivasti syyllistää..

2005-08-16

Oravanpyörityksessä vaihteeksi

Jos jatkuvasti mielessä pyörivät tietyt työasiat ei kyseessä ole vielä kiire. Siinä vaiheessa kun mielessä pyörii se mitkä työasiat on päässyt unohtamaan on kyseessä kiire. Taas on meneillään vaihteeksi sellainen viikko jolloin on kiire.

Tuntuu siltä että jatkuvasti on kesken lukuisia työsäikeitä ja että lisää haaraumia tulee vastaan eri suuntiin nopeammin kuin ehtii kaikkia langanpäitä päättelemään ja pitäisi vain blokata sieltä joukosta ne kriittisimmät ja keskittyä niihin priorisoiden loput jonnekin unohdetujen ja holdissa roikkuvien välimaastoon. Kettumaista on vain se ettei aina kaikista asioista näe päältäpäin sitä mitkä ovat merkittäviä, mitkä vain satunnaista kohinaa ja mitkä näennäisesti harmittomia oireita ongelmista.

Kettumaista myöskin on se että välistä tulee sitten ilmaistua työn puolesta asiota terävämmin ja suorasanaisemmin kuin ehkä olisikaan tarve ja vaikka onkin sellaisessa asemassa että joissain asioissa voi alkaa käskyttämään alihankkijaverkoston suuntaa niin loppujenlopuksi se on kovin tylsää ja mielummin asioita hoitaisi pehmeämmin. Vahinko vain että kroonisen kiireen vuoksi ne pehmeämmät viestit priorisoidaan myös muualla sinne alemmalle asteelle ja asioita läpisaadakseen on joskus pidettävä sitä ääntä hieman terävämmin. Tylsä noidankehä mutta kuvastaa ajan henkeä kohtuullisen hyvin.

Pyörässä pyörien pitäisi sitten vielä viimeistellä viikonlopulle serkulle häälahjaa, suunnitella ja varautua tulevaan pikku kämpänparketointiin ja koettaa vielä jostain löytää parit hetket vapaata aikaa itselleen rentoutumiseen.. ei ihme että joskus hieman kiristää ja kaipaisi kuvioihin mukaan jotain pehmeämpää arvoa piristämään päivää..

2005-08-12

Teknologian epätäydellinen täydellisyys

Maailma on pieni paikka. Suruviesti viipyilee aina matkallaan tovin mutta niin tuosta keskiviikkopäivän onnettomuudesta tuli astetta läheisempi kuullessani sen että tuo turma toi käsinkosketeltavan surun setäni perheeseen. Taas inhimillisesti liian aikaisin jälleen kerran.

Tuo kaikki tapahtunut pistää taas miettimään sitä mitä itsekin tekee työkseen. Kaikki viittaa tapahtuneessa tällä erää siihen että kaikista varmistuksista ja varotoimenpiteistä huolimatta teknologia on pettänyt. Jokin on päässyt ohi silmien ja tarkastusten, piilevänä ja salassa hajotessaan sitten pahimmalla hetkellä tuhoisin seurauksin. Kaikkea ei koskaan kuitenkaan pystytä havaitsemaan vaikka prosessi olisikin likimain täydellinen vaan aina, aivan joka kerran, jää taustalle pienen pieni tilastollinen epätäydellisyys riskin mahdollisuudeksi. Joko prosessin puutteiden tai prosessin valvonnan puutteiden johdosta.

Me valmistamme tuotteita prosessiteollisuudelle, tuotteita jotka ovat osana turvapiirejä monimutkaisissa sovelluksissa, laitteita jotka ovat asennettuina parhaimmillaan kuorma-auton kokoisia murkuloita. Buginen kännykkäsovellus vie korkeintaan hermot mutta tiedän että jos valmistuksen laatu pettäisi tuotteissamme kriittisessä kohtaa voisi siitä pahimmillaan seurata hyvin vakavia onnettomuuksia ja oikeastaan ainoa asia mitä työssä joskus hieman pelkään on se että joskus tulisi uutinen vakavasta onnettomuudesta.

Ei se että tehtaan prosessi joudutaan alas jaksa kalvaa mieltä, ei se että pienen virheen takia saatettaisiin joutua vaihtamaan laitteita hyvin kalliilla hinnalla mutta se joskus askarruttaa että mitä jos joskus oman toiminnon alaisesta virheestä seuraa se että joku menettää henkensä..

(koputtaa puuta)

Ehkä jo hivenen turhamainen laite

Technologic Systems TS-7200 SBC uses NetBSD OS to control Toaster

Olisihan se tietenkin veikeää jos aamulla leivänpaahdin pistäisi musiikit soimaan ja paahtaisi leivät hallitusti just eikä melkein mutta ehkä sittenkin Unix-pohjainen leivänpaahdin kuulostaa hieman turhalta tuotekonseptilta..

Ok. Ymmärrän kyllä että kyseessä EI ole myyntiin tarkoitettu tuote vaan hauska sulautetun softakehityksen demolaite mutta..

Ajolähtö työpaikalta

Taitaa olla pikkupakko lyödä läppäri laukkuun ja hilpaista aikaiseen viikonlopunviettoon.

Tehtaanpuolella on tehty jo muutaman viikon ajan remonttia ja tämän päivän ajan on ilmeisemmin lattiaan vedetty uutta pinnoitetta hyvin havaittavissaolevin seurauksin. Siinä missä keskimääräisen rakentajaranen parkettilakat korkeintaan hieman tuoksahtavat ovat nuo teollisuuslattioiden astetta jämäkämmät ja kulutuskestoltaan optimoidut monikomponentti-hartsi-liuotin-mikälie pinnoitteet huomattavan paksua tavaraa ja ilmassa leijuva katku sen mukaista.

Aiemmin päivästä ongelma rajoittui vielä tuonne tuontantotiloihin mutta nyt vaikutusalue on leviää jo toimistotiloihin valomerkkinä aikaisemmalle kotiinlähdölle.

2005-08-10

Kyllä kansa tietää..

Masentavaa.. erittäin masentavaa.

En tiedä pitäisikö tässä taas heittää kaivoon toivo toimivasta verkkokeskustelusta ja kansalaisten keskinäisestä vuorovaikutuksesta kun on tämän päivän ajan seuraillut niinkin moderoidulla foorumilla kuin Hesarin keskustelupalstalla käytyä sananvaihtoa tapahtuneesta helikopterionnettomuudesta. Iltasekavan foorumin järjellisyyden suhteen olen menettänyt toivon jo hyvänaikaa sitten mutta ilmeisemmin asiallisempi lukijakuntakaan ei takaa asiallista keskustelua.

Mutua, vääriä tietoja, huhupuheita ja turhanpäistä spekulaatiota ja jaskanjauhantaa vain jauhannan vuoksi näyttää taaskin löytyvän mutta paljoakaan sisältöä ei tuossa tekstinpieksennässä näytä missään oikein olevan.

On ensin "tiedetty" että Copterlinella olisi ollut muka edelleen huonon sään lentokiellot (sellaiset oli mutta koulutustilanne saatettu jo aikaa sitten ajantasalle) ja että pilotit olisivat olleet "kokemattomia" (toinen todellisuudessa rajavartioston evp-hekopilotti) ja että sää olisi ollut "huono" ja "vaarallinen". (kopterille joka on mitoitettu Pohjanmeren myrskyihin tukemaan öljynporauslauttojen henkilöliikennettä). Jotenkin turhauttavaa..

Tuokin foorumi saattaisi kyllä toimia jos nykyisestä anonyyminimimerkkeilystä siirryttäisiin rehelliseen oman nimen käyttöön jolloin jokainen joutuisi kaikinpuolin seisomaan itse sanojensa takana sensijaan että puskasta heitetään ilmaan suoranaista verbaalista paskaa. (anteeksi alatyyli mutta joskus on asia sanottava niinkuin se on)

Ja oikeastaan miksi tuosta tässä vaiheessa edes paljoa pitäisikään keskustella.. Onnettomuus on onnettomuus ja sen syyt on selvitettävä mutta näillänäkymin tuossa ei näyttäisi olevan mitään ihmeellistä tai epäilyttävää. Viranomaisetkin ovat hanskanneet tiedottamisen mallikkaasti.

Noh.. kuitenkin mitä todennäköisimmin verkon höyrypäät tietenkin keksinevät jo viimeistään alkavan yön aikana viimemmäksi uutisoiduista silminnäkijän kuulemista "pamauksista" varmaankin mitä messevämpiä salaliittoteorioita tänä terrorismin aikana unohtaen taas muutamia pieniä seikkoja.

Vähänkin räjähteiden kanssa pelailleet* tietänevät sen että "pamaus" sopii varsinaisen räjähdyksen äänen kuvaukseksi varsin huonosti kun taas materiaaleja tuntevat tietävät että esimerkiksi metallin lujuuskokeessa katkaistavan vetosauvan katkeamisesta syntyvä ääni on kuvaukseltaan hyvinkin tuonkuuloinen.

Kuulostaa ikävästi siltä että voimansiirrossa on tainnut jokin rakenne sanoa itsensä irti sillä seurauksella että roottorin noste on kadonnut sen siliän tien aiheuttaen sen että taitavinkin pilotti muuttuu matkustajaksi ja kone tulee tonttiin nopeasti. Toivottavasti rakenteen heikkous löydetään ja vastaavat rikkoumat pystytään ehkäisemään

*) Ei.. en ole itse mitään salassa viritellyt mutta parhaimmillaan valtion firmassa päästivät minut jopa 30 mm konetykin puikkoihin leikkimään..

2005-08-09

Taivas lyö tulta

You've been thunderstruck, thunderstruck
Thunderstruck, thunderstruck,
You've been thunderstruck
Upea sää. Tiedän ettei kaikkia kunnon ukonilma oikein innosta mutta itse nautin taas joka hetkestä ja iskusta kun luonto taas näytti edes jotenkin voimiaan ja soi MM-yleisölle vaikuttavaa nähtävää murheilun ja tompuroinnin keskelle. Vähän jo harmittaa se etten kaatosateessa riskeerannut EOS:n roisketiiveyttä ja ikuistanut näkymiä sen paremmin kun tuossa piipahdin ulkosalla fiilistelemässä keliä ja katselemassa sateen piiskaamaa lähiötä mutta raikkaalta tuolla näytti. Tätä lisää !!

Aamuhetki lyijynraskas

Voisihan sitä toki olla myös vuorotyössäkin..

Heti kuuden jälkeen lähtevät aamulennot pitäisi kieltää jollain pykälälällä. Ei siksi että niistä lähtisi melua joidenkin kultakorvien herkkää yöunta pilaamaan vaan siksi että niihin ehtiäkseen joutuu heräämään työaamuna aivan liian aikaisin..

2005-08-08

Turvavahva turvakahva

Guardian: Doctors: Ban dagger-type kitchen knives

Siis nyt minä olen sanaton. Ei tätä enää voi edes kommentoida.. Mikko Perkoila taisi aikanaan osua liiankin toteen sanaillessaan laulussa kaikenpelastavasta turvavahvasta turhvakahvasta..

Mihin tämä maailma on menossa ja pitäisikö kaikki kohta varmuuden vuoksi paketoida kuplamuoviin..

Lippupörssiromahdus

Tietoyhteiskunta.fi: Internetin musta pörssi harmittaa Lippupalvelua

Omalla tavallaan tämä lippupalvelun suunnittelema tapa linkittää jatkossa tapahtumien liput alkuperäisiin ostajiin on ymmärrettävä ja ehkä järkeväkin mutta ainakin uutisen valossa huomattavan ongelmallinen.

Jos nyt ei puututa edes siihen miten tälläinen periaate rajoittaisi vapaan kaupan sekä kysynnän & tarjonnan lain ohjaamaa hinnanmuodostusta ja käsitellä lippukaupan filosofisia puolia on tuossa ongelmana se että miten jatkossa normaali lippujen jälleenmyynti sitten onnistuisi niissä tapauksissa että ostaja estyisi pääsemästä paikalle ja liput jäisivät käyttämättä...

Napiton rotta

A Zero button mouse

Puucee puolella 2 nappia ja rulla on rottapuolella ollut jo hyvänaikaa de facto vähimmäisvaatimus ja Applekin on mahtihiirensä myötä livennyt yksinappisesta filosofiastaan sivuraiteille mutta miten olisi käyttöliittymä joka ei vaadi hiireltä yhtään nappia tai yhtään klikkausta vaan pelkkää osoittelua ?

Täytyy sanoa että en ole ainakaan vielä täysin vakuuttunut tuon sovelluksen käytettävyydestä mutta ainakin idea näyttää mielenkiintoiselta. Ja toisin kuin ~99% webbisivustoista joilla leikitää flashilla ja automaattisesti ponnahtelevilla tekstikentillä ja muilla hilavitkutuksilla, vaikuttaa saitin toteutus omalla tavallaan tasapainoiselta ja hillityltä ja ainakin omassa kategoriassaan toimivalta. Pitäisi vain löytää hieman aikaa tutustua tuohon ideaan tarkemmin.

Via Lycangeek

Harrastelua

Taas partioon kulutettu viikonloppu takana. Tälläkertaan oli vuorossa jälleen lpk:n perinteinen syysseminaari jossa tulevaa toimintaa suunnitellaan ja kartoitetaan sekä jaetaan pestejä alkavan toimintakauden puuhiin.

Vapaaehtoistyöstä, työn määrästä ja vastuun jakautumisesta vastuuntuntoisille voisi taas purkaa ajatuksiaan ruudulle enemmänkin mutta ehkä tuota joskus paremmalla ajalla. Nyt vain voi olla tyytyväinen siitä ettei kohdalle osunut ainakaan mitään suurempaa, mitä nyt lpk:n ensivuoden 35v juhlajulkaisun esiselvittelyä ja mahdollista projektin luotsaamista eteenpäin. Sellaista nuorisoharrastuksen eläkeläishommaa..

2005-08-05

Ihmiselämän pienet suuret asiat

Muistumia vuosien takaa

Pitkästä aikaa tuli vaihdettua sähköpostia yhden vanhan lukioaikaisen luokkatoverini kanssa, aivan muusta syystä ja sattumalta, mutta yhden vastausviestin loppusanat pysäyttivät minut hetkeksi ja saivat taas miettimään sitä kuinka pienistä asioista ihmiselo voi rakentua ja miten vähä voi muuttaa niin paljoa. En siteeraa noita sanoja sen tarkemmin koska ne eivät sinänsä muille kuulu mutta ne oikeastaan sisälsivät kiitoksen. Kiitoksen vain muutamista sanoista jotka olin sanonut oikeanlaisella hetkellä oikealla tavalla. Kiitoksen joka oli elänyt vuosikymmenen verran hiljaiseloa tullakseen nyt julki.

Miten sitä loppujenlopuksi elämä onkin yleensä kovin sattumanvaraista. Sitä itse tekee tietenkin valintoja mutta tietääkö niitä tehdessään kuitenkaan sitä mille polulle kulloinkin on astumassa ja minne valittu tie todella johtaa. Usein kun vastaan tulee sellaisia asioita joihin ei edes olisi kuvitellut koskaan törmäävänsä tai paikkoja jonne pääsystä ei edes ole paljoa kuvitellut.

Omasta elämästään on helppo löytää muutamia selkeitä käännekohtia joiden valinnoilla on ollut, kliseisesti, elämää suurempia vaikutuksia lopputulemaan. Nuo ovat varmaan niitä todellisia rinnakkaistodellisuuksien haaraumapisteitä joiden jälkeen eri maailmat näyttävät aina piirunverran erilaisilta ja joista alkavat polut muokkaavat vuorovaikutuksien kautta useampien kuin yhden ihmisen elämää.

Lukioaikana saatoin vaikuttaa lähellä olleiden ihmisten elämään mutta olen kerran jos toisenkin jaksanut pohtia sitä millainen elämäni olisi ehkä nyt jos en olisi ammoin vuonna 1993 kyllästynyt ylä-asteen yhteydessä olevan lukion keskinkertaiseen henkiseen ilmapiiriin ja muiden tavoin vain jatkanut putkessa eteenpäin vaan jostain kumman syystä, jota rehellisesti en enää kunnolla edes muista, päätin hypätä uudelle raiteelle ja vaihtaa naapuriin. Vaihtaa Martsariin, joka olikin kouluna jo aivan toisenlainen maailmansa ja jossa jotenkin kummassa opin jopa pitämään sellaisesta aineesta, äidinkielestä, jota yläasteella onnettoman opettajan ansiosta lähinnä inhosin ja sitämyöten ilmaisutaitoon painottuvassa opetuksessa avaamaan suuni riittävällä varmuudella riittävän usein.

Tuosta kaikesta saikin sitten tavallaan alkunsa tapahtumien ja sattumien ketju jonka ansiosta tavallaan on tullut päädyttyä matkailemaan maapallon toisella puolella, vietettyä speksihenkistä kiertue-elämää Suomea kiertäen, myöhästettyä opintojansa parilla vuodella kaikkea muuta puuhaillessa, istuttua niin Tullikamarin, Savoyn kuin Oulun kaupunginteatterin tekniikkapöytien takana ja kaikkea, kaikkea muuta mielenkiintoista ja sekalaista.

Lopputulemana edelleen keskeneräiset opinnot, hyvä, haastava ja kiinnostava työpaikka ja kasapäin mielenkiintoisia muistoja ja tarinoita. Pienestä kiinni.

2005-08-02

Nurmijärven isoveljestä

Elokuvia ja Valokuvia: Hesarista poimittua: Vanhanen rekisteröisi pre paid -liittymät

Ajatus oli kirjoittaa jotain nasevaa tästä Nurmijärven sankarin viimeisimmästä älynväläyksestä mutta jos asia on jo kirjoitettu kertaalleen auki järkevään muotoon niin helpompi se on vain viitaten linkittää.

En kyllä tiedä mikä ihme kepuleita kaikessa Vanhaslais-Karpelalaisessa isovelikontrollissa oikein viehättää.. Vanhanenkin voisi mielummin keskittyä kerrankin itsensä kontrollointiin kaikenmaailman Kaarinoiden sijasta. Luottaisitko Sinä pääministeriin joka ei kykene olemaan rehellinen edes perheelleen ?

TV-monopolin autuus

Taloussanomat: MM-kisat uhkaa nostaa TV-lupamaksua

Siis ei hyvää päivää. Missä vaiheessa tavallinen seitsemänpäivääkansakin tajuaa vihdoin ja viimein YLE:n tv-monopolin ansaintapolitiikan järjettömyyden ja äänestää jaloillaan ja jättää yksinkertaisesti maksunsa maksamatta pakottaen siten tuon Pasilanmäen dinosauruksen vihdoin ja viimein uusiutumaan. Tämä alkaa olla jo terveellä kaupunkilaisjärjelläkin ajatellen jo aivan liian paksua.
Yleisradiolle yleisurheilun MM-kisoista koituvat kulut ovat huomattavasti sen saamia tuloja suuremmat. Tiistain Kauppalehden mukaan Yle väläyttääkin televisiolupamaksujen korottamista entisestään kulujen kattamiseksi.
Siis ei hyvää päivää. Kannattaisikohan Ylen aloittaa talouden paikkaaminen iskemällä kengänkuvaa ohjelmistojohtaja Heikki Seppälän kaltaisten taloudesta nähtävästi mitäänymmärtämätömien tuhlaajapoikien perspuoleen ja hankkia remmiin väkeä jotka osaavat edes laskea viivan yläpuolelle tulot, alapuolelle menot ja räknäillä lopputuloksen ennakkoon eivätkä vain syydä rahaa tuontaivaallisiin sinnesuntänne ja senjälkeen ole nyhtämässä kansalta lisää rahaa kun kirstunpohja häämöttää.

Hyvä blogin lukija. Jos vielä maksat TV-maksua niin peruuta se viimeistään NYT ja lähetä selkeä viesti ylettömille tuhlareille. Ilmoituksen television käytön lopettamisesta voi tehdä kätevästi netissä Terve kansalaistottelemattomuus on joskus jopa suotavaa.

H5N1 on the move

HS: Venäjän lintuinfluenssa liikkuu länteen

Jahas. Ongelma ei siis enää rajoitu Kaakkois-Aasiaan vaan on jo hyvää vauhtia matkalla eteenpäin ja yhä laajemmalle alueelle ja leviämisen rajoittaminen yhä vain mahdottomampaa.
Taudin ihmiseen tarttuvaa H5N1-muunnosta on Venäjän hallituksen eläinlääkintäviraston johtajan Mihail Pobereshnin mukaan tavattu siipikarjassa länsisiperialaisen Tjumenin alueella noin 2 000 kilometriä Moskovasta itään.
Lienee siis enää ajan kysymys milloin tavallisen influenssan ja lintuinfluenssan tiet risteävät ja seuraava todellinen pandemia on todellisuutta.

Tosin ennen paniikkia kannattaa muistaa sekin että aikanaan Espanjantauti korjasi satoaan I-maailmansodan heikentämässä euroopassa jossa pula ja puute oli sotavuosien myötä heikentänyt kansaa ja sitämyöten vastustuskykyä eikä todennäköisesti siinäkään ole mitään mystiikkaa miksi kuolleisuus oli suhteessa suurempi nuoremmissa ikäluokissa kuin vanhemmissa.

On esitetty varsin perusteltuja epäilyksiä siitä että vanhemmat ikäluokat olivat hankkineet itselleen vain vastustuskykyä v 1889-1891 ryssänkuumeessa ja nuoremmat olivat tätä suojaa vailla. Sittenminähän II-maailmansodan jälkeiset korkeamman elintason aikaiset Aasialaiset ja Honkongilaiset pandemiat ovat olleet vaikutuksiltaan jo paljon säyseämpiä. Aika näyttää miten hattuvakioennusteen käy..