2007-09-19

Kysyntä, tarjonta ja kustannusrakenne

Lifehacker: 32 AA paristoa yhdestä 6V paristosta..

Ikävä kyllä Suomesta ei taida löytyä näitä jenkkimallisia isoja 6 v paristoja mutta muutoin tämä Lifehackerin artikkeli muutamine oheisviitteineen antaa hyvän kuvan siitä kuinka kulutushyödykkeiden hinnan määrittää useimmin kysyntä, eivät valmistuskustannukset...

2007-09-18

Väri avaruudesta

Yle: Outo meteoriitti aiheuttaa sairauksia Perussa

Etelä-perulaisessa kylässä useat ihmiset ovat sairastuneet meteoriitin pudottua alueelle. Meteoriitti putosi viime lauantaina lähelle Bolivian rajaa. Kyläiset ovat kärsineet sen jälkeen päänsärystä ja oksentelusta, josta he syyttävät meteoriitin synnyttämää outoa hajua.
Tuleeko kenellekkään muulle Lovecraftinsa lukeneelle tästä heti mieleen eräs novelli..

2007-09-11

Portaattomia rakennustelineitä

Lieneeköhän mainosta mietitty aivan loppuun asti

Posted by Picasa

2007-09-10

Luovaa hulluuttako

Yhtäaikaa sekä tyytyväinen olo että hienoinen hirvitys siitä mitä on tullut tehtyä. Tai siis mitä toivonmukaa tulee tekemään.

Tilattuna kodinkoneet, tilattuna keittiökalusteet, katselmoituna laattavaihtoehdot ja alustava projektisuunnitelma piirusteltuna virtuaalisen klubiaskin kanteen tai ainakin sinnepäin.. ja vakaana aikomuksena tehdä työt ihan itse omin pikku kätösin aloittaen nykyisen seitkyslukulais-lähiöromanttisen kyökin paloiksilyömisellä päätyen toivonmukaan toimivaan ja moderniin pikkukeittiöön.

Eihän tuossa kaiketi pitäisi olla mitään mahdotonta tai mitään maailmaakaatavaa, pelkkää perusmaalusta, laatoitusta ja asennusta mutta taas terveen skeptisesti myös hivenenverran hirvittää. Kun ei noita kyökkejä ihan joka kerta ja joka päivä tule uusittua.. tai siis krhm.. kertaakaan...

2007-09-03

Huono suoritus

Iltalehti: Rappukäytävästä löytyi käärme
Ilmoitin asiasta saman tien hätäkeskukseen. Mietin, että pitäisikö mennä kiertelemään muita asuntoja ja kysyä, mistä se oikein on karannut, nimettömänä pysyttelevä asukas kertoo.
- En osaa sanoa, mikä käärme on kyseessä tai onko se myrkyllinen. Siihen on kuitenkin aina varauduttava, hän totesi laittaessaan matelijan säilöön kannelliseen purkkiin.
Jos lukevat iltalehdykkää niin kiristelevät luultavasti hampaitaan.. Nuo muutaman biologian ja maantiedon opettajat meinaan.

Paikalla koko joukko talonväkeä, palomiehiä ja toimituksessa vielä toimittajankloopi viimeisenä tietäväisenä ja lopputulemana vain oheisen kaltaisia kommentteja vaikka jo artikkelin kuva itsessään paljastaa ensivilkaisulla koko koomisen totuuden.

Rappukäytävässä luikerrellut epeli kun on niin selvästi kuin vain voi olla rantakäärme. Se toinen suomen luonnonvaraisista käärmeistä ja hyvinkin myrkytön sellainen..