2008-11-16

Hymyile, sinua kuvataan

...Eli katsaus brittiläiseen paranoiaan

Viimeviikolla kesti hetken tajuta se mikä on tänäpäivänä yksi merkittävimmistä* (vaikkakin kaikenaikaa yhä pienenevistä ) eroista Suomen ja Britannian välillä mitä ympäristön perimmäiseen olemukseen tulee: Kamerat ja ulkoisen turvallisuudentunteen tavoitteleminen.

Ensinnäkin valvontakameroita tuntui olevan kaikkialla. Hotellissa vastassa oli jo pelkästään neljä mustaa kupua sillä lyhyellä matkalla mikä oli huoneelta hissille ja hotellin etupihalta kameroita saattoi laskea yhdeltä seisomalta vähintään kahdeksan.. Tuskin nurkkaakaan oli johon katse ei olisi kohdistunut ja sama trendi jatkui muissakin paikoissa. Aina nurkan takana, aina hivenen piilossa mutta aina läsnä.

Toiseksi tavallisten toimitilojenkin turvallisuusjärjestelyt olivat jotain toista kuin mihin Suomessa olemme tottuneet. Tavallisilla teollisuusalueilla saattoi nähdä aidanpäällä kiepitettyä natolankaa ja useissa paikoissa liikennettä rajoitettiin tehtaanporteilla sisään ja ulos maasta ylösnousevilla estebarrikadeilla vaikka suojien takaa ei löydy sotasalaisuuksia tai rahanpainantaa vaan tavallista kappaletavarateollisuuden kokoonpanoa..

En tiedä kertooko tämä kaikki vain siitä että saarivaltiossa jossa Suomea liki puolta pienemmälle maapläntille on pakkautunut 60 miljoonaa naamaa on rikollisuuskin toista luokkaa kuin täällä vaiko ennemmin siitä että vainoharha on saapunut saarelle ja 1984:n yhteiskuntaa ei toteuta isoveli kertarysäyksellä vaan kaikki yhdessä vähän kerrassaan..

Toivon ensimmäistä.. epäilen jälkimmäistä..

1 comment:

Anonymous said...

Hei Jyri,

Oikotieto (www.oikotieto.fi) on uutisvahti-sivusto, jolla on jatkuvasti päivittyviä linkkejä sekä uutisiin että ajankohtaisia tapahtumia kommentoiviin blogeihin.

Haluaisitko sinä saada Oikotieto -sivulle linkin omaan blogiisi?

Se onnistuu, jos sinä sijoitat oman blogisi etusivulle linkin Oikotieto -sivustolle (ja ilmoitat siitä minulle).

Niin kuin varmaan tiedät, tällainen linkinvaihto tuo lisää kävijöitä ja nostaa kummankin sivuston arvoa hakumoottoreiden silmissä.

Laitoin väliaikaisen linkin blogiisi. Näet linkin, mikäli sinun viimeisin kommenttisi on riittävän tuore, sillä linkit ovat listassa uusimman artikkelin aikaleiman mukaisessa järjestyksessä.

Parhain terveisin
Esko Särkkälä

esko@oikotieto.fi