2008-11-03

Kuinka vanha tämä oikein on

Viikonloppuna tuli käytyä rutiininomaisen siivoustyön ohessa lävitse isän vanhoja papereita ja vaikka materiaalissa oli muutakin kiintoisaa oli yksi havainto oikeastaan kaikessa mielenkiintoisuudessaan ylitse muiden.

Oheinen projektihallinnan problematiikkaa valottava sarjakuva on monille varmasti tuttu & sinänsä yllätyksetön vaikkakin kaikessa yksinkertaisuudessaan oivallinen mutta sarjakuvaan liittyvä yllätys oli se että törmäsin 1:1 samaan kuvasarjaan papereissa jotka olivat 1970-luvun alun mustavalkoisia valokopioita mikä tarkoittaa sitä että tämä sama demo on ollut kierrossa itseasiassa kohta vähintään 4 vuosikymmenen ajan.

Jotenkin olin aina kuvitellut tuota edes vähän tuoreemmaksi tapaukseksi ja tyyliltään ehken 90-lukulaiseksi mutta en todellakaan heti 70-lukulaiseksi.



Masentavaksi havainnon tekee puolestaan se ettei opeuskäytössä toistamiseen toistettu kuvasarja ole kuitenkaan mitenkään merkittävästi parantanut maailmaa kuluneiden 4 vuosikymmenen aikana vaan on edelleen yhtä ajankohtainen..

No comments: