2004-08-18

Verkostoitumista

Ja jottei aiheesta edelleenkään pääsisi eroon niin taas törmää uusiin ilmiöihin ja sovelmiin verkostoitumisen saralla. Tai tarkemmin ottaen kahvipöytäkeskustelun sivutessa aihetta nousi taas yksi verkottumishanke tapetille. Siinä missä erilaiset vapaat foorumit ja uutisryhmät vielä muotoutuvat pelkän asian tai keskustelun ympärille on maailmaan putkahtanut myös muutamia projekteja joiden päämääränä on enemmän tai vähemmän muodollinen verkottuminen ja tiedonkulun lisääminen.

Yksi näistä virallisemmista sovelluksista on sellainen projekti kuin Linked In jonka tarkoituksena on luoda ammattimaisempaa verkostoa niin yhteydenpidon kuin tiedonkulun ja ongelmaratkaisun tueksi. Näissä verkostoissahan taustalla pyörii ns. 6 asteen / askelman teoria jonka mukaan oikeastaan valtaosa ihmisistä ja asioista linkittyy toisiinsa n. 6 askelman etäisyydellä toisistaan silloin kun ihminen-ihminen kontaktissa jokainen keskittyy miettimään sitä parasta "asiantuntija" ystäväänsä kussakin tapauksessa.

Asiantuntijan ei tarvitse tässäyhteydessä siis tarkoittaa akateemista ammattilaista vaan esimerkiksi penkkiurheiluhullu kumminkaima riittää tarvittavaksi asiantuntijaksi jos on tarvetta selvittää kuka voitti joissain kisoissa joskus kauankauansitten jotakin. Raflaavan kuuloinen teoria mutta käytännön kenttäkokeissa osoittautunut yleensä melko todenmukaiseksi.

Tämän pohjalta lisäsin itsenikin tuonne verkon jatkoksi ja blogin aloittelun hengessä katsellaan miten käy :-)

No comments: