2004-09-13

Luottamustoimi, vaalit ja halpa lakkojulkisuus

Sivumennen sanottuna eivät nämä etätyöt ole minun heiniäni. Ajatukset karkaavat muualle ja sitä on sivussa työpaikan kahvipöytäkeskusteluista ja muutenkin pihalla tilanteesta. Homma ehkä toimisi kevyemmässä organisaatiossa jossa messengerillä jutustelu olisi arkipäivää ja kommunikaatiokulttuuri toista.

Mutta sitävastoin tässä on sivutoimisesti ehtinyt tekemään pientä tutkivaa journalismia ja mitäpäs sitä onkaan selvinnyt.

Alunalkaen minua tässä lakossa on ihmetyttänyt se että tässä nyt lakkoillaan melko olemattoman syyn vuoksi. Ei HKL:n yhtiöittäminen tee firman myymisestä sen vaikeampaa tai helpompaa, kaupunginvaltuusto senkin päättäisi ja jos myyntihaluja joskus tulevaisuudessa olisikin niin samalla sen muutoksen voisi silloin tehdä enemmistöpäätöksellä ihan niinkuin nytkin. Liikennelaitospohjan säilyttäminen ei anna lafkalle todellisuudessa sen suurempaa suojaa yhtään minkään suuntaan.

Myöskään kuljettajien olosuhteet eivät muutoksessa heikkenisi vaan osalle saattaisi jopa tulla parempaa palkkaa STA:n sopimusten kautta.

Kaikenkaikkiaan lakolle ei miltään kannalta katsottuna ole oikeastaan mitään muuta selitystä kuin pelkkä kiukutteleva protesti tai sitten muunkaltainen voimannäyttö

Mutta mutta. Kukapa muukaan kummittelee stadin demarien kunnallisvaalilistalla kuin tämä TV:ssä viimepäivinä paljon ilmaista* mediajulkisuutta saanut HKL:n luottamusmies T. Havasto.. Miten kätevästi sattuikaan että tälläinen "pienen ihmisen" etujen puolustuksena masinoitu laiton protestilakko on sattunut tähän näin juuri reilua kuukautta ennen lokakuun kunnallisvaaleja.

Vai onkohan kyseessä sittenkään pelkkä sattuma..

*Siis demareille ilmaista. Maksajana tosin pääkaupunkiseudeun kansantalous..


No comments: