2005-08-23

Narsistista valokuvakritiikkiä

IS: Kuukauden kuvaajat

Ehkä harrastekuvaajana tässä pitäisi vain ottaa lusikka kauniiseen käteen ja olla hiljaa leimautumatta vähintäänkin itseriittoiseksi mutta siltikin tuota IS:n kuukauden-kuvaaja galleriaa katsellessa juolahti mieleen väistämättä se että kuinka suorastaan luokantonta jälkeä noissa huuhaa-lehdissä oikein julkaistaan. Käsittääkseni noiden kuukauden kuvaaja-sarjan kuvien pitäisi edustaa varmaankin ko. lehtikuvaajien onnistumisia mutta ainakin omaan silmääni nuo ovat liki kaikki jotenkin kerrassaan mitäänsanomatonta jälkeä ja väittäisin että ainakin jos hieman ammattimaisemmin harjoittelisin niin pääsisin helpolla parempaan. ( saa nauraa :-)

No joo.. en minä väitä että itse onnistuisin rutiinilla aina kovinkaan paljoa paremmin mutta enemmän ihmetyttää se kuinka vähän noissa iltalöpinöissä lukijaa oikeasti arvostetaan jos lehden kuvaajiksi riittävät korkeintaan keskinkertaiset näpsijät ammattitaitoisempien valokuvaajien sijaan. ( Noinniinkuin pikkuisen provosoivana esimerkkinä, valokuvafoorumeiden lukijat tietävät mistä puhun mutta omasta näkövinkkelistä miehen ulosannin pienet puutteet eivät siltikään mitätöi ammatillista osaamista..)

Ilmeisesti lööppiin riittää se että viimeisimmän salarakkaan "piilaaksosta" on saatu napsaistua edes jotenkinpäin valottunut yritelmä jolla saadaan myynti vetämään pavlovin koirien kuolatessa kuville..

No comments: