2007-06-04

Ajatuksia autonvaihdosta

Pari kuukautta sitten käynnistetty vaihtoprojekti on huomista ja luovutusta vaille valmis ja huomenna tähän aikaan pitäisi olla uusi auto alla ja vanha vaihdettuna pois jos kaikki menee mallikkaasti. Vakuutukset vaihdettu, rahat siirretty, vaihtohetki sovittu ja niinpäinpois. Sitten edessä onkin sisäänajoa ennen tulevaa kesälomaa ja matkailukierrosta kotimaassa.

Tässä vanhaa ja hyvinpalvellutta autovanhusta tyhjäillessä ja luovutuskuntoon laitellessa on tullut kyllä mieleen sekin että miten kummaa on se miten auton tapaiseen käyttöhyödykkeeseen ikäänkuin tottuu vuosien varrella ja sentimentaalisempi saattaisi jopa yhdistää vaihdokseen tunnetiloja.

Mutta tarkemmin ajateltuna eivät ne tunnetilat tuohon ajoneuvoon liity vaan siihen että tuo menopeli tavallaan toimii muistijälkiä yhteen nivovana linkkinä ja nuo ajatukset liittyvät tosiasiallisesti siihen ajanjaksoon jonka ajan tuo menopeli on omistajiaan palvellut ja vaihdos vain keräilee tapahtumat yhteen mielenpohjalta auton ollessa vain auto.

Lyhytaikaisempaan hankintaan tuskin edes sisältyisi tälläisiä puitteita mutta 11 vuoden ajan ensin perhettä ja sitten minua palvelleen auton ajanjakoon mahtuu jo paljon muutosta. Tuolla on opittu ajamaan vaikka ajamaan opettelu sujuikin sitä edeltäneellä luupäällä, tuolla on muutettu pois kotoa, muutetu yhteen, muutettu erilleen, matkattu Suomessa, matkattu häihin ja kuljetettu tuhkauurnaa..

No comments: