2007-11-08

Muurahaispesää sohaisten

Jokela 7.11.2007

Synkkä uutispäivä. Kaikki oleellinen lienee jo uutisoituna sen kymmenenteen kertaan ja keskustelupalstoilla vellova ja lähinnä kuvottava populismikin on jo saanut niskaansa ansionsamukaista kritiikkiä joten ei siitäkään sen enempää.

Syitä ja taustoja tuskin kukaan tietää mutta toisaalla esiinlinkitetyn Kalevan artikkelin herättämä pieni uteliaisuus nosti lyhyen googlenkäytön kautta pintaan ajattelemisen aihetta sen osalta mikä merkitys tapahtuneelle ja järkkyneen mielen luomalle & hyvin häiriintyneelle maailmankuvalle piilee siinä että mitä ilmeisimmin aihetodisteiden valossa ampujan kotioloja on vallinnut ilmeisen Linkolalainen maailmankuva.

Aikuinen toki osaa nähdä radikaalitkin teesit ja tavoitteet oikeassa valossa ja oikeassa mittakaavassan mielipiteinä mielipiteitten joukossa mutta en sitten tiedä millaiseksi muovautuvat murrosiän myötä radikalismiin herkistyneet ajatukset jos ympäristön ja lähimmäisten syötteet edustavat seuraavaa:
Valtiovallan, talouselämän, julkisen sektorin ja yksityisten ihmisten Suomessa pitäisi sopia nyt päättäväisesti ja nopeasti energiankulutuksen, elintason, päästöjen ja väestömääränkin jyrkästä laskusta ainakin seuraaviksi 30 – 50 vuodeksi.

No comments: