2007-10-29

Kiinalaisempi juttu

Ajan hampaan kuluttamaako ?


Ei.. Oheinen kortti ei ole lojunut ulkona sateessa eikä edes tuulessa ja tuiskussa. Kyseessä on tavallisesta PC-pohjaisen mittausjärjestelmän mittakortista joka on ollut n. vuodenpäivät PC:n sisässä tavallisissa & siisteissä tehtaan kokoonpanohalliolosuhteissa Kiinassa alttiina ainoastaan sikäläisille vallitseville ilman epäpuhtauksille. Lopputuloksena korroosiota peltisessä asennuskauluksessa, läpivienneissä, komponenttien jaloissa, komponenttien pinnoilla kuorrutettuna epämääräisellä ruskealla pölyllä...

Ikinä en ole nähnyt vastaavaa Suomessa vastaavissa olosuhteissa. Huonepölynharmaita ja pölykoiriensekaisia kortteja ja koneensisuksia kylläkin mutta en ikinä vastaavaa.

Kuva kertonee karua kieltään siitä mikä on Kiinan teollistuneen osan ympäristön tila tällä hetkellä ja millaisessa puurossa kiinalaiset ja suomalaiset expatit Kiinassa oikein asustavat ja minne olympiaurheilijoita ollaan kiireellä kyöräämässä..

1 comment:

Anonymous said...

Maan kuivista osista nousee hiekkamyrskyjä, jotka ovat sinänsä luonnollisia, mutta antavat tietenkin oman lisäpotkunsa muutenkin saastuneeseen ilmaan.

Kuivuudet tietenkin pahentavat tätä ongelmaa.

Tämä hiekka nousee aavikoilta usein Koreaan saakka ja siitä johtuu myös se ilmiö, että Pohjois-Japanissa sataa joskus värillistä lunta.