Jos sen voi toistaa, voi sen kuunnella.
Musiikkiteollisuuden korulauseissa on oltu erityisen huolissaan ammattimaisen piratismin vaikutuksista levymyyntiin ja kuvitellaan että tämä uusi uljas laki pelastaisi maailman ja estäisi kopioinnin. Jos hetkeksi pysähdytään miettimään digitaalisen musiikin kuuntelemisen tekniikkaa niin voidaan nähdä että ammattimaisille piireille kopiosuojaus on korkeintaan hienoinen hidaste mutta ei koskaan este. Tapoja kiertää jokainen mahdollinen kopiosuojaus lienee monia mutta jos olisin ammattimainen piraatti niin suunnilleen näin asiaa ainakin itse lähestyisin.
Koska musiikki on levyllä pelkkää ykköstä ja nollaa on se jossain vaiheessa elämystä muutettava korvin kuultavaan muotoon, eli ensin analogiseksi sähkösignaaliksi ja sitten äänenpaineeksi kaiutinelementissä. Eli pakosta jostain löytyy jonkinmoinen DA-muunnin joka suorittaa signaalinmuokkauksen. Ja koska juuri kukaan valmistaja ei enään valmista itse omia komponenttejaan löytyy lähes varmasti pintaliitoslutikan pinnasta muuntimen tyyppi ja valmistaja ja näiden perusteella DA-muuntimen datalehti jossa speksataan muuntimelle sisään tuleva signaali ja se miten muunnin muokkaa signaalin analogipuolelle sopivaksi. (Parasta tässä on vieläpä se että käytännössä DA:lle on melkein pikkupakko syöttää ainoastaan toistettavaksi tarkoitettu signaali ilman DRM-lisäyksiä)
Tämän jälkeen shoppaisin esimerkiksi Natikan sivuilta jonkin sopivan digitaalisignaalin samplaukseen soveltuvan mittakortin koneeseeni, viettäisin hetkenaikaa pajan puolella langoittaen mittakortin piuhat CD-soittimeni DA-muuntimen tuloon, koodaisin sopivan sovelman vaikkapa Labview:llä ja pistäisin levyn soimaan ja datan loggautumaan.
Tämän jälkeen minulla olisikin jo koko levyn sisältö takuuvarmasti kopiosuojaamattomana digitaalisignaalina kovalevylläni jonka jälkeen ainoa tehtävä olisi järjestellä bitit sopivaan järjestykseen musiikkiformaattien speksausten ja DA-muuntimen datalehden avulla tai kenties samantien runnoa kasaan mp3 pakkaus..
Kolvailu- ja koodausaikaa tuohon menisi hetkeneverran ja mittakorttiin joutuisi ehkä sijoittamaan tonninverran rahaa mutta tuon työn jälkeen kopiolaitteisto olisikin täysin automatisoitavissa ja käytettävissä pelkällä napinpainalluksella. Tai mistä sitä tietää vaikka developer-zonelta löytyisi tuohonkin jo jonkun harrastelijasignaalinkäsittelijän valmis softapalikka käyttöönotettavaksi. En ole jaksanut etsiä. Ehkä pitäisi...
(Luonnollisesti prosessi todennäköisemmin helpottuisi entisestään jos sovelluskohteeksi valitsisi sellaisen soittimen jossa on optinen ulostulo sillä kaupallinen ja speksattu optopuolen lähetin-vastaanotinpalikka sen kuidun toisestakin päästä löytyy...)
Delta Makes the Difference
5 days ago
No comments:
Post a Comment