2006-06-01

Radiorulettia

HS: Sanoma WSOY:lle kaksi uutta radiokanavaa

Viestintäministeriö otti sitten ja pyöräytti Suomen radiomaiseman uuteen uskoon. Sanoma WSOY:lle heltisi toimilupia kaksin kappalein ja loppunsa täten kohtaa kuomalaisen paikallisradiohistorian uranuurtaja Radio City uudemman Sävelradion ohella.

Addresseista huolimatta en Sävelradiosta osaa sanoa sanaakaan ( vaikka mielummin olisin nähnyt periaatteellisista syistä Radio Nova:n täydellisen mitäänsanomattomuuden kuoleman) mutta aikanaan Cityä paljonkin kuunnelleena tämän uutisen kaiketi pitäisi herättää jotain tunteita mutta vaikka asiaa miten vatvookin niin lopputuloksena on pelkkää yhdentekevyyttä. Eikä tämä lupapäätös Cityä oikeastaan mihinkään tappanut.

Se korkeintaan tulee vuoden loppuessa hautaamaan sen v 1985 Lepakossa syntynee uudistusmielisen paikkalisradion matoja punkevan ruumiin joka ajatui terminaalivaiheeseensa jo silloin kun City:n omistus siirtyi kansainvälisiin käsiin ja vanhan kaartin toimittajien tilalle astuivat soittolistat ja joka heitti de facto henkensä viimeistään 23.10.2003 kun City kuoli taajuudelta 96.2 Mhz ja degeneroitui maakuntaan soittolistarokkia ja sporttia kailottavaksi mitäänsanomattomuudeksi jolla on Hauska Aamushöy ja Omasta Mielestään Vitsikäs Aamutiimi (TM) kun kaikilla muillakin keskinkertaisuuksilla sellainen kerran on. Ei tule tuota ikävä.

Muilta osilaan ministeriön lupapäätös vaikuttaa jopa hyvältä. Pääkaupungin radiotarjontaa piristävä Radio Helsinki saa entistä paremman taajuuden ja kuuluvuuden kaupungissa ja vaikka en Basso:n musiikkitarjonnasta itse perustakaan juuri paljoakaan niin on silti ilo nähdä uusia kanavia joissa toimittajat ja vinyylisoittimet tekevät ohjelmaa soittolistakoneen sijaan.

No comments: