2006-06-06

Taas vähemmän motiivia lupamaksuun

HS: Yle lopettaa YleQ:n ja YLE24:n
Yleisradio on ilmoittanut lopettavansa YleQ-radiokanavan ja digitv:n uutiskanavan YLE24:n. Sen sijaan digitv:ssä aloittaa uusi muun muassa tapahtumiin ja populaarikulttuuriin keskittyvä YLE Extra.
Jahas.. Taas katoaa Yleltä yksi kanava jolta on voinut kuunnella jopa toimitettuja ohjelmia listahutun sijaan ja mitä jääkään jäljelle heille joille Ylen 1 on liian klassinen ja Radio Suomi turhan humppaantunut..

No tietenkin Yle X joka on ah niin "tuore ja uutta musiikkia esittävä " radiojournalismin kukkanen joka todellisuudessa ei tee muuta kuin myy itseään halvaksi mainospinnaksi musiikkiteollisuuden kadunkulmassa huimalla liki 80 kappaleen soittolistallaan jota yritetään piilotella itseään toistavilla formaattipäiväohjelmilla jossa juontajat joilla ei ole pääasiassa päässään mitään sanomisen arvoista heiluttavat huuliaan tunnista toiseen ihan vain siksi että levymainosnäytteiden välissä olisi mukamas ohjelmaa.

Eettinen pohdinta mahdollisen lupamaksun maksamattajättämisen suhteen senkun helpottuu.. ( jos sellaista on koskaan ollutkaan..)

EDIT: Melkoisia sammakoita löytyy tuosta Hesarin artikkelista:
"Luovumme YleQ:sta, joka on kilpailluin alueemme. Teemme tilaa kaupalliselle kilpailulle", sanoi Ylen hallituksen puheenjohtaja Hannu Olkinuora Ylen uutisissa.
Jos tuossa YleQ:n tilalla lukisi YleX niin ymmärtäisin kommentin täysin mutta jos pääkaupunkiseudulla vaikuttava Radio Helsinki unohdetaan niin en ainakaan heti keksi kanavaa joka käsittääkseni profiloituisi edes jotakuinkin YleQ:n suuntaan..

Sanoisivat suoraan sen että kanava maksaa liikaa ja helppoa huttua saadaan tuotettua halvalla amatööritoimittajakunnalla helpommalla..

No comments: