2006-06-08

Vielä viikko..

Ennenkuin ennenkuin...

Jotenkin epätodellista ajatella sitä että tasan viikon päästä minä olen lomalla. En sillälailla lyhyesti kuin joululomalla tai kevyesti kuin pääsiäislomalla vaan ihan oikeasti kesälomalla. Ensin 2 viikon verran näin kesäkuussa ja sitten vielä uudestaan 2 viikon verran elokuussa. Tuntuu siltä kuin edellisestä oikeasta kesälomasta olisi pieni ikuisuus ja niin siitä taitaa jopa ollakin.

Aktiivisen opiskelun vuosina kesät menivät pitkälti kesätöissä ja lomat olivat lyhyitä ja vielä edelliskesänäkin osuin juuri kesän alla työsopimukseni kirjoittaneena väliinputoajakastiin ja sitämyöten vietin lomalla vain palttiarallaa viikonverran mutta nyt on toisin. 4 viikkoa vuosilomaa ja seuraavana vuonna vielä viides viikko talvilomaa ja täytyy todeta että tarpeeseen tulee.

Kulunut kevät on osoittanut viimeistään sen että on vaarallista toivoa haastavaa, vaihtelevaa ja vastuullista työtä sillä pahimmillaan toiveet voivat toteutua täysimääräisinä.. Olen toki aina pitänyt erilaisista peleistä joissa nopeatempoisesti täytyy koordinoida vähäisiä resursseja sinne missä niitä tarvitaan mutta tilanteessa jossa tavaraa täytyy saada liikkumaan oikeasti sinne ja tänne kiireellä tällä pienellä sinisellä pallollamme kuriirifirmojen kyydittämänä on myös ne stressaavatkin puolensa kun esimerkiksi valintoja "save" & "reload" ei ole käytössä..

Nyt vielä täytyy pinnistää jos ei muutoin niin apinan raivolla ja pahalla sisulla viikonverran pitkää päivää painaen jotta saa tilanteen jotakuinkin lomailukuntoon ja opetettua rutiinitoimet kesätyöläisille jotta voi hyvällä omallatunnolla lähteä vetämään lonkkaa.

Ensin kiertämään kesäistä Suomea elämänsä kaikista tärkeimpänsä kanssa ja sitten viikonverraksi mökille kuormittamaan ruumista vaiheessa jossa päänuppi kaipaa lepoa ja raitista ilmaa. Happy happy happy, Joy joy joy..

No comments: