2006-06-26

Viikko takana, viikko edessä

Lappeenranta, Joensuu, Savonlinna, Rantasalmi, Lieksa, Koli, Ruunaa, Ilomantsi, Miehikkälä, Muurame, Perniö, Salpalinja, Linnansaari, Olavinlinna, Mökki, Hotelli, Hotelli, Mökki, Oma mökki, ystävän mökki, parkkisakko, kokko, nuotio, pallogrilli, sähkögrilli, ystäviä, tuttavia, sukua, perhettä, hellettä, valokuvia, maantietä ja ennenkaikkea roppakaupalla onnellisuutta oman kullan seurassa.

Ensimmäinen ja hyvin aktivoitu lomaviikko on siis takanapäin ja juhannus juhlistettuna ja toinen samanmoinen vielä edessä. Tosin tälläkertaa rentouttamismetodina ei tule olemaan matkailu ja singahtelu ympäri suomenmaata vaan lomailu sekö puuhastelu keskellä keskisintä Suomea oman mökin rauhassa samaan paikkaan tukeutuen.

Monesta paikasta voisi mainita jotain mutta otettakoon tämän kesän suositukseksi nähtävyys joka sijaitsee Varkaudessa ja joka kannattaa käydä näkemässä ja ennenkaikkea kokemassa. Nimitys museo ei tee kunnollista oikeutta Mekaanisen Musiikin "Museon" nimeä kantavalle paikalle vaan kyseessä on ennenkaikkea elämys eikä vähiten paikkaa esittelevän savolaistunee saksalaisen johdosta. Esittely ja esittelyn yhteydessä hienovaraisesti rivien väleissä esitetyt mielipiteet saattavat tietenkin vetää joillekin nirppanokille hernettä nenuun mutta jos moisesta ei niin välitä niin rahaa vastaan saa tässä tapauksessa täyden vastineen. Suosittelen.

2006-06-16

Jalat pöydälle

Sitä ollaan sitten virallisesti lomalla ! Saas nähdä kuinka pitkälle selviää ennenkuin joku kuitenkin soittaa johonkin työasiaan liittyen mutta ainakin se turvajärjästely astuu heti tänään voimaan että evakuoidun pikimmiten kehä-III vyöhykkeen ulkopuolelle ja piipahdan loman aikana seuraavan kerran näillämain vasta hyvän ajan kuluttua..

2006-06-15

Kosmoksen salaisuuksia

Northwest Florida daily news: Hawkings & Pope

Rinnastettavissa toisiinsa:

The moderator at the lecture told the audience that at a recent dinner, she asked Hawking what his ambitions were. He said he wanted to know how the universe began, what happens inside black holes and how can humans survive the next 100 years, she said.

But she added he had one more great ambition: "I would also like to understand women."

Poliittisesti korrektia

Iltis: Varas tunki 12 litraa öljyä hameeseen

Niin.. kiertoilmaisu se tämäkin:
Hameiden sisään mitä erinäisempää tavaraa tunkevat varkaat ovat yhä ongelma Porin seudulla. Keskiviikkona napattiin kiinni nainen, jonka hameen alta löytyi mm. kolme neljän litran moottoriöljykanisteria.

Isolla "pyykkipussilla" varustautunut kansallispukuinen forssalaisnainen jäi kiinni anastettuaan tavaraa myymälän tiloista Kyröläistentieltä Porissa, kertoo Satakunnan Kansan nettiuutiset.
Eikö nyt aikuisten oikeasti voitaisi kirjoittaa asioista avoimesti niiden nimillä tälläisten kiertoilmaisukikkailujen sijaan joista kaikki kuitenkin tietävät sen mistä puhutaan.. Kysynpähän vain..

One more day

Vielä yksi päivä ennen lomaa. Saa nähdä millainen härdelli siitäkin vielä tulee kun kaikki edelleen hieman hakusessa olevat hommat täytyy saada lomavalmiuteen ja delegoitua rutiinihommia muiden kontolle. Onneksi sentään on muutama kesätyöläinen talossa olemassa paikalla suurintaosaa kesästä niin voisi kuvitella ainakin osan hommista hoituvan. Tai siis ongelmaahan eivät muodosta ne asiat jotka tiedän keskeneräisiksi vaan ne jotka ovat piiloutuneet sähköpostivuoren alle pieneen unohdukseen..

Mutta ylihuomenna koittaa se ensimmäisen oikean vuosiloman ensimmäinen oikea päivä ja kevään ja alkukesän stressit voi nakata hetkiseksi narikkaan ja suunnata iloiseen itäsuomeen.

2006-06-08

Vielä viikko..

Ennenkuin ennenkuin...

Jotenkin epätodellista ajatella sitä että tasan viikon päästä minä olen lomalla. En sillälailla lyhyesti kuin joululomalla tai kevyesti kuin pääsiäislomalla vaan ihan oikeasti kesälomalla. Ensin 2 viikon verran näin kesäkuussa ja sitten vielä uudestaan 2 viikon verran elokuussa. Tuntuu siltä kuin edellisestä oikeasta kesälomasta olisi pieni ikuisuus ja niin siitä taitaa jopa ollakin.

Aktiivisen opiskelun vuosina kesät menivät pitkälti kesätöissä ja lomat olivat lyhyitä ja vielä edelliskesänäkin osuin juuri kesän alla työsopimukseni kirjoittaneena väliinputoajakastiin ja sitämyöten vietin lomalla vain palttiarallaa viikonverran mutta nyt on toisin. 4 viikkoa vuosilomaa ja seuraavana vuonna vielä viides viikko talvilomaa ja täytyy todeta että tarpeeseen tulee.

Kulunut kevät on osoittanut viimeistään sen että on vaarallista toivoa haastavaa, vaihtelevaa ja vastuullista työtä sillä pahimmillaan toiveet voivat toteutua täysimääräisinä.. Olen toki aina pitänyt erilaisista peleistä joissa nopeatempoisesti täytyy koordinoida vähäisiä resursseja sinne missä niitä tarvitaan mutta tilanteessa jossa tavaraa täytyy saada liikkumaan oikeasti sinne ja tänne kiireellä tällä pienellä sinisellä pallollamme kuriirifirmojen kyydittämänä on myös ne stressaavatkin puolensa kun esimerkiksi valintoja "save" & "reload" ei ole käytössä..

Nyt vielä täytyy pinnistää jos ei muutoin niin apinan raivolla ja pahalla sisulla viikonverran pitkää päivää painaen jotta saa tilanteen jotakuinkin lomailukuntoon ja opetettua rutiinitoimet kesätyöläisille jotta voi hyvällä omallatunnolla lähteä vetämään lonkkaa.

Ensin kiertämään kesäistä Suomea elämänsä kaikista tärkeimpänsä kanssa ja sitten viikonverraksi mökille kuormittamaan ruumista vaiheessa jossa päänuppi kaipaa lepoa ja raitista ilmaa. Happy happy happy, Joy joy joy..

2006-06-06

Meemittelyä

Jos edes tähän liikkeellä olleeseen minun-desktop meemiin jaksaisi osallistua..

 Posted by Picasa

Taas vähemmän motiivia lupamaksuun

HS: Yle lopettaa YleQ:n ja YLE24:n
Yleisradio on ilmoittanut lopettavansa YleQ-radiokanavan ja digitv:n uutiskanavan YLE24:n. Sen sijaan digitv:ssä aloittaa uusi muun muassa tapahtumiin ja populaarikulttuuriin keskittyvä YLE Extra.
Jahas.. Taas katoaa Yleltä yksi kanava jolta on voinut kuunnella jopa toimitettuja ohjelmia listahutun sijaan ja mitä jääkään jäljelle heille joille Ylen 1 on liian klassinen ja Radio Suomi turhan humppaantunut..

No tietenkin Yle X joka on ah niin "tuore ja uutta musiikkia esittävä " radiojournalismin kukkanen joka todellisuudessa ei tee muuta kuin myy itseään halvaksi mainospinnaksi musiikkiteollisuuden kadunkulmassa huimalla liki 80 kappaleen soittolistallaan jota yritetään piilotella itseään toistavilla formaattipäiväohjelmilla jossa juontajat joilla ei ole pääasiassa päässään mitään sanomisen arvoista heiluttavat huuliaan tunnista toiseen ihan vain siksi että levymainosnäytteiden välissä olisi mukamas ohjelmaa.

Eettinen pohdinta mahdollisen lupamaksun maksamattajättämisen suhteen senkun helpottuu.. ( jos sellaista on koskaan ollutkaan..)

EDIT: Melkoisia sammakoita löytyy tuosta Hesarin artikkelista:
"Luovumme YleQ:sta, joka on kilpailluin alueemme. Teemme tilaa kaupalliselle kilpailulle", sanoi Ylen hallituksen puheenjohtaja Hannu Olkinuora Ylen uutisissa.
Jos tuossa YleQ:n tilalla lukisi YleX niin ymmärtäisin kommentin täysin mutta jos pääkaupunkiseudulla vaikuttava Radio Helsinki unohdetaan niin en ainakaan heti keksi kanavaa joka käsittääkseni profiloituisi edes jotakuinkin YleQ:n suuntaan..

Sanoisivat suoraan sen että kanava maksaa liikaa ja helppoa huttua saadaan tuotettua halvalla amatööritoimittajakunnalla helpommalla..

2006-06-05

Saunan takana on tilaa.. hallelujaa...

  • Hip Hop Halleluja! (by Hesari)
  • Hard Drink Halleluja ( by Pepsi)
  • Hard Dog Halleluja ( By Esso)

Ehdotan vakain mielin sitä että seuraavan yhtä "innovatiivisen" mainoslauseen keksivä toimittaja tai mainosnikkari otetaan raahataan yksissä tuumin saunan taakse... Näihin letkeisiin sutkautuksiin alkaa vakavastiotettuna menemään hermo rauhalliseltakin luonteelta.

( uteliaille tiedoksi että taannoiseen kommentoituun meemihaasteeseen vastataan jahka ehditään)

Minun totuus ja Sinun totuus

Eli kuinka sama asia uutisoidaan eri medioissa

Ota tästä sitten selvää äkkiseltään siitä miten todellisuudessa päätettiin ja kuinka asiat jatkossa ovat.

Asiaa ei helpota sekään että toisaalta Hjelsingforsin Sravdan uutisia täytyy lukea media-etablishmentin näkemyksiin peilaillen ja toisaalta Digitodayn sananvalintoja täytyy rehellisyyden nimissä suodattaa hivenenverran huomioiden sitä että artikkelin kirjoittaja on tunnustautunut voimakkaasti kuluttajanoikeuksien puolustajana ja kirjoittaa ehken tarkoituksella raflaavasti herätellen suuren yleisön edustajia unestaan:
HS: Eduskunta poisti laista "häpeärangaistuksen"

Eduskunta korjasi hallituksen esittämää tekijänoikeuslain muutosta maanantaina niin, ettei tekijänoikeusloukkausten julkistamisesta pääsisi tulemaan ylimääräistä "häpeärangaistusta".

Digitoday: Häpeärangaistus tulossa teollis- ja tekijänoikeuslakeihin

Eduskunta on jättämässä tuomion julkaisua koskevat pykälät teollis- ja tekijänoikeuslakien kiistellyssä muutoksessa pitkälti ennalleen. Menettely koskisi käsittelyssä olevan lakitekstin mukaan edelleen myös yksityishenkilöitä.
Että ota näistäkin sitten selko...

2006-06-02

Bugijantai Per..

Maailmankaikkeuden ratkaisemattomia kysymyksiä lienee sekin että miksi, oi miksi, bugit aina löydetään perjantaisin siinä vähän ennen neljää iltapäivällä. Ihanko vain viikonloppua piristämään..

prkl..

2006-06-01

Radiorulettia

HS: Sanoma WSOY:lle kaksi uutta radiokanavaa

Viestintäministeriö otti sitten ja pyöräytti Suomen radiomaiseman uuteen uskoon. Sanoma WSOY:lle heltisi toimilupia kaksin kappalein ja loppunsa täten kohtaa kuomalaisen paikallisradiohistorian uranuurtaja Radio City uudemman Sävelradion ohella.

Addresseista huolimatta en Sävelradiosta osaa sanoa sanaakaan ( vaikka mielummin olisin nähnyt periaatteellisista syistä Radio Nova:n täydellisen mitäänsanomattomuuden kuoleman) mutta aikanaan Cityä paljonkin kuunnelleena tämän uutisen kaiketi pitäisi herättää jotain tunteita mutta vaikka asiaa miten vatvookin niin lopputuloksena on pelkkää yhdentekevyyttä. Eikä tämä lupapäätös Cityä oikeastaan mihinkään tappanut.

Se korkeintaan tulee vuoden loppuessa hautaamaan sen v 1985 Lepakossa syntynee uudistusmielisen paikkalisradion matoja punkevan ruumiin joka ajatui terminaalivaiheeseensa jo silloin kun City:n omistus siirtyi kansainvälisiin käsiin ja vanhan kaartin toimittajien tilalle astuivat soittolistat ja joka heitti de facto henkensä viimeistään 23.10.2003 kun City kuoli taajuudelta 96.2 Mhz ja degeneroitui maakuntaan soittolistarokkia ja sporttia kailottavaksi mitäänsanomattomuudeksi jolla on Hauska Aamushöy ja Omasta Mielestään Vitsikäs Aamutiimi (TM) kun kaikilla muillakin keskinkertaisuuksilla sellainen kerran on. Ei tule tuota ikävä.

Muilta osilaan ministeriön lupapäätös vaikuttaa jopa hyvältä. Pääkaupungin radiotarjontaa piristävä Radio Helsinki saa entistä paremman taajuuden ja kuuluvuuden kaupungissa ja vaikka en Basso:n musiikkitarjonnasta itse perustakaan juuri paljoakaan niin on silti ilo nähdä uusia kanavia joissa toimittajat ja vinyylisoittimet tekevät ohjelmaa soittolistakoneen sijaan.