2007-05-06

Aikaa ja dokumentteja

Best online documentaries (via killinki)

Pienestä kevätflunssasta kärsiessä on teen, vihreän teen, finrexinin, mallasviskin ja konjakin ohella aikaa istuskella koneen äärellä ylimääräistä ja koettaa kuluttaa ylimääräistä aikaansa mahdollisimman hyvin ja yhdeksi tehokkaaksi ajankuluttajaksi osui silmiin tässä näin oheinen saitti jonne on listattuna parhaita dokumentteja joita löytyy netin videopalveluista.

Valinnanvara vaihtelee aina historiasta politiikkaan ja teknologiasta bisnekseen ja katsottavaa löytyy kokolailla paljon ja saittia selaillessa tulee väistämättä mieleen kuinka paljon tavallista televisiota käytännöllisempi tälläinen media on. Ei kanavan kyttäämistä, ei ongelmaa aikataulujen sovitteluista vaan haluamansa ohjelman voi valita kuin kirjaston hyllyltä katsottavaksi.

Tosin täytyy sanoa suomalaisella kriittisyydellä se että parhaan käsite on laaja. Tuolta kyllä löytyy mm BBC:n dokkareita mutta joukkoon mahtuu myös tasoltaan vaihtelevaa jenkkimatskua jolle en aivan heti parhaan leimaa löisi kylkeen. Viihdyttäviähän nuokin usein ovat, esimerkiksi vanha dokkari B-52:sta muiden muassa, mutta kaikessa viihdyttävyydessään usein myös varsin kritiikittömiä ja yksiulotteisia jolloin katsojalle jää myös oma vastuunsa saamansa informaation suodattamisesta.

No comments: