2007-07-13

Mistä on pienet idiootit tehty..

Yle: Churchill pois historiankirjoista Britanniassa

Lieneekö enää edes relevanttia olettaa ihmisiltä tervettä järjenkäyttöä jos järjettömyys on levinnyt maailmalla jo tälle tasolle ja on unohdettu se perusviisaus että historian unohtaminen on varmin tie historian virheiden toistamiseen..
Britannian entinen pääministeri Winston Churchill ei kuulu enää pakolliseen opetussuunnitelmaan Britannian kouluissa, kertoo opetussuunnitelmista vastaava virasto. Myös mm. Hitler, Gandhi ja Stalin on poistettu listasta avainhenkilöitä, joita suositellaan opetettavaksi.
Eikä kyse ole siitä että olisi tärkeää tietää vuodet jolloin Hitler eli, päiväys jolloin Stalin kuoli tai että se missä kaupungissa Gandhi asui vaan se mitä nämä hahmot olivat ja mitä aikakautta ja tapahtumakenttää he edustivat ja ennenkaikka ymmärtää se kaikki mikä johti viime vuosisadan toisen kvartaalin tapahtumiin ja miksi kaikki tapahtui.

Mihin ihmiset uskoivat ja miten he kykenivät tuohon kaikkeen. Miten he joutuivat massahurmokseen, miten heitä ohjailtiin pelolla ja propagandalla ja ennenkaikkea miksi tietty liberaalisuus on yhteiskunnan elinehdoista tärkeimpiä.

Sillä eivät nuo ajat niin kaukana ole eivätkä ihmiset niin paljoa muuttuneet. On jotenkin outoa lukea yhtäaikaa A.Beevorin kirjaa Espanjan sisällissodan historiasta samalla kun tulee seurailleeksi muutaman suuren kansan nettifoorumin (iltalehdykät, Suomi24 ja muut kansanradiot..) keskusteluja viimepäivien onnettomuuksista ja tapahtumista jälkipyykkeineen.

Molemmista tunnistaa tietyllä tapaa samat tunnepohjaiset mielipiteet ja fanaattisen lynkkaushengen läsnäolon..

No comments: