2007-02-12

Johtamattomuudellansa

HS: Halonen: Ydinvoima ei ole pysyvä ratkaisu

Miksikö en äänestänyt Halosta. Kaikkien muiden syiden ohella yhtenä perimmäisenä syynä on se että Tavja-täti osaa kyllä olla kansakunnalle muumimammamainen äitihahmo mutta arvon presidenttimme kyky johtaa ja tehdä päätöksiä reaalimaailman puitteissa ja tilanteiden mukaan on heikko. Niinkuin nytkin.

Todellisen energiaratkaisun sijaan Halonen asettuu vastustamaan kuudetta ydinvoimalaa mutta vaihtoehdoksi hänellä on esittää vain vaihtoehtoväelle tyypillistä jossittelua ja jahkailua.. pitäisi etsiä.. pitäisi kehittää.. pitäisi sitä ja pitäisi ehkä tätä..

Ikävä kyllä reaalimaailma huonoine vaihtoehtoineen ei katoa vaikka pään työntäisi Bushikkoon ja leikkisi strutsia vaan joskus pitäisi pystyä valitsemaan huonoista todellisuuksista se vähiten huono. Tällähaavaa tarjolla olevia todellisia ja toteutettavissa olevia skenaarioita lienee Suomessa 3 kappaletta: Tukeutuminen fossiilisiin, tukeutuminen Venäjän energiantuotantoon ja hyväntahtoisuuteen tai ydinenergian lisärakentaminen.

Ensiksivalitun olemme valinneet nyt, toinen on enemmän tai enemmän todellisuutta tulevaisuudessa jos mitään emme tee ja kolmas on ainoa varteenotettava vaihtoehto kahdelle ensimmäiselle ja kansallisesti ainoa järkevä jos ja kun ensimmäisestä ja CO2-päästöisestä halutaan luopua. Tuulta ja muuta puuhastelua tulee toki kehittää näiden ohella ja etsiä ratkaisuja tulevaisuutta varten mutta ikävä kyllä yhdestäkään näistä vaihtoehdoista ei nykyhetkessä ole perusenergian turvaajaksi sen enenmpää kuin fuusiostakaan.

Tavjaa lainatakseni ydinvoima voi olla velanottoa mutta suunnaton luottamus uusiin keksintöihin on elämänsä rahoittamista Ässä-arvoilla.

Päätöksentekeminen ei aina ole kivaa eikä aina ole tarjolla punaruusuista paratiisia mutta suotavaa olisi se että Tasavallan kahvassa istuisi presidentti jolla on kykyä tehdä ikäviäkin päätöksiä eikä halua paeta kauniiseen jossitteluun.

Mitä siitäkin olisi seurannut jos Presidentti Ryti olisi keskittynyt puhumaan ja päättämään siitä että herrojen A.H. ja J.S. pitäisi istua samaan pöytään, olisi kivaa harrastaa liennytystä ja NL:n tulisi jättää Suomi rauhaan ja että kaikilla ois tosi jees. Onneksi silloin osattiin valita huonoista vaihtoehdoista se vähiten huono ja presidentissä oli kyky kantaa vastuunsa.

No comments: