2007-03-28

Se Loppuu Ny..

Reuters: Lack of fuel may limit U.S. nuclear renaissance - MIT

Mitä veikkaamme. Kuinkahan kauan menee ennenkuin joku ehtii taas tämän uuden uutisen otsikon tukemana vastustamaan ydinenergiaa sillä argumentilla että uraani loppuu, hinnat nousevat ja ydinenergia on vanhanaikaista koska oikein MIT:ssä on näin todettu taas kerran

Väittämään siis pelkän otsikon perusteella ja sisältöä ymmärtämättä. Sillä kun uutisen lukee tarkemmin ja huolella niin käy ilmi hyvin mistä ydinenergiaan liittyvästä polttoaineongelmasta MIT:ssä ollaan ilmeisen oikeutetusti huolissaan:
Over the past 20 years, none of the nation's utilities has ordered a new reactor and there has been little investment in new uranium mines or facilities to produce fuel for existing reactors due to safety concerns.
Currently, much of the uranium used in the United States comes from mines in Australia, Canada, Namibia and Kazakhstan. Mines in the western U.S. only produce a small amount of uranium.
The United States could be the "last one to buy, and it could pay the highest prices, if it can get uranium at all," Neff noted.
Eli ongelman ytimessä on se että polttoainetuotantoon ei halvan uraanin ja ydinenergia pelkäämiskauden aikana ole investoitu riittävästi ja sitäkautta jenkit saattavat jäädä pahaan välikäteen, ei se että hyödyntämiskelpoinen raaka-aine olisi loppumassa tai että polttoaineen hinnannousullakaan olisi dramaattisia vaikutuksia tuotetun energian hintaan kiitos ydinsähkön kustannusrakenteen jossa polttoaineen hinnan osuus merkitsee vain pientä osaa kokonaisuudesta.

No comments: