2007-03-19

Toimittajan ajatusmaailmasta taas kerran

IS: Ikea-pöytä räjähti!

Mikähän mahtaa olla toimittaja H. Vesalan ajatus, ajatusmaailma ja yleinen sivistyksen taso valitessaan ylläolevanmukaisen otsikon kuvaamaan seuraavaa uutista:
Perheen olohuoneen lasipöytä oli hajonnut ilman mitään näkyvää syytä ja sirpaleet peittivät lattian. Perheen mukaan Ikeasta hankitun pöydän hajoamiselle ei ole keksittävissä mitään muuta syytä kuin se, että pöytä rikkoutui syystä tai toisesta omia aikojaan. Ikea myy pöytämallia nimellä Eneryda
Sillä ensinnäkin pöydät eivät räjähdä ja tuossakaan ei takuuvarmasti ole ollut kyseessä räjähdys vaan karkaistun lasipöydän hajoaminen.

Ja karkaistut lasipöydät hajoavat juuri noin rikkoutuessaan: kerralla täydellisesti ja sen tuhannen sirpaleeksi. Ja huonekalukäytössä tuo hajoamistapa on nimenomaan se syy miksi karkaistua lasia halutaan käyttää sillä rikkoutumisprosessin tuottamat muruset ovat kooltaan vaarattomia ja turvallisia verrattuna teräväsärmäiseen rikkoumapintaan mikä syntyy tavallisesta ikkunalasista. Big deal ?

Se mikä tuossa on korkeintaan mystistä on se miksi pöytälevyyn on jäänyt valmistusvaiheessa sellaisia jännityksiä jotka ovat ajan ja ympäristörasitusten funktiona lauenneet em seurauksin mutta senkin osalta on kyseessä nähdäkseni valmistusvirheestä ja takuuasiasta eikä räjähdyksestä joka pitäisi uutisoida suurena draamana.

Ellei sitten uutinen ole Skannon lobbaamaa mielikuvamarkkinointia Ikean tuotteista..

Oi aikoja, oi yleissivistystä, oi lähdekriittisyyttä

No comments: