2007-10-02

Eksyksissä erämaassa

HS: Helikopteri löysi yöllä Nuuksioon eksyneet

Sarjassa itkeäkö vaiko nauraa. Uusavuttomilta urbaaneilta vähäsen paita kastunut ja heti tarvitsee soittaa oikein helikopteri hakemaan ja noutamaan kotiin lämpötilaa seudulta jossa lähin tie on aina parin kilometrin etäisyydellä ja pelkällä kompassisuunnalla pääsee alta aikayksikön sivistykseen jos sattuu kartta katoamaan

Rajavartiolaitoksen helikopteri etsi ja nouti kansallispuistoon eksyneet miehen ja naisen Espoon Nuuksiosta tiistain vastaisena yönä. Pariskunta oli eksynyt illan aikana rankassa vesisateessa, mutta hälytti kännykällä apua. Poliisi pyysi etsintöihin virka-apua Rajavartiolaitokselta.

Että oikein rankassa vesisateessa oltu. Ymmärtäisin jos olisi ollut jalka katki, ymmärtäisin jos olisi ollut 20 astetta pakkasta ja riski siitä että kaupunkiulkoilijan kevyissä vaatteissa menisi yöllä henki, ymmärtäisin jos olisi ollut kyse lapsesta.. Mutta en todellakaan ymmärrä että heti ensimmäiseksi lähdetään aikuisia ihmisiä hakemaan vain mukavuuden vuoksi hekolla pois metsästä kun olisivat yhtähyvin voineet odottaa seuraavaan aamuun ja kävellä itse ulos skutasta. Vähän viluisina mutta viisaampina.

No comments: