2008-10-13

Mietteitä maailmanlaidalla.

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Välillä uutisten paniikki antaa ymmärtää finanssimaailman parhaillaan romahtavan ympärillämme ja välillä vain vetävän henkeä kesken romahduksen ja kaiken pitäisi olla kohtapuoliin romahtavassa liikkeessä mutta merkillisintä tämän kaiken keskellä on se että täältä toimialamme työpöydän takaa katsottaessa kaikki näyttää edelleen tyyneltä.

Emmekä ole ainakaan vielä edes yksin sillä mitä olen aina tuttuja nähdessä kuulostellut näyttää tilanne olevan koko rintamalla edelleen sama. Työt pyörivät, tilauskirjoissa on tavaraa ja maailma elää edelleen elämäänsä ja pätevistä tekijöistä on edelleen samaa ja tunnelma on tästä johtuen oikeastaan hivenen kummallinen.

Ei oikein tiedä onko kyseessä vain tiettyyn rajalliseen resurssiin nojaavan bisneksen yleisemmästä vakaudesta ja siitä että vaikka talousvivut kampeavatkin finanssimaailmaa kuilun partaalle ovat talouden tietyt perusrakenteet kunnossa vaiko vain tyynestä myrskyn edellä.Olisi mielenkiintoista tietää miltä tilanne on näyttänyt ennen edellistä romahdusta ja ovatko merkit olleet samat vai miten silloin tilanteet ovat edenneet ja onko tässä toiston makua.

Epäilen että ainakaan 1:1 ei sillä tokihan nyt on ainakin teollisessa Suomessa monet asiat toisin. Ei ole olemassa suomettuneen punamullan lobbaaman & käytännössä sairaan clearing-kaupan mädättämää ja siten romahdusvalmista vientipohjaa, ulkomaankauppa nojaa kannattaviin tuotteisiin, organisaatioista on leikelty liiat läskit jo muutamaan kertaan ja verkostoiduttu lisäarvoatuottavan tekemisen hengessä ja jopa finanssipuolellakin on jo yhden talouden vapauttamisen jälkeisen kasinokuplan opit muistissa mutta siltikin kiinnostavaa katsoa mihin suuntaan seuraava kuukauden maailmaa kuljettavat.

No comments: