2004-11-11

Avokonttorin melu

Hämeen Sanomat: "Avokonttorin melu"

Taas yksi tyypillinen avokonttoriartikkeli jossa vain keskitytään työskentelytavan yhteen ulottuvuuteen ja katsotaan asiaa varsin jämähtäneestä näkökulmasta keskittyen ainoastaan siihen että työntekijä istuu omassa kuutiossaan ja naputtaa koneella omaa työtään ja kritisoidaan sitä että mahdollinen häly ja muut aistiärsykkeet haittaavat tätä naputtelua ja laskevat työtehoa.

Tyypillisessä fyysikkolähestymistavassa kuitenkin unohdetaan tuon taustahälyn positiiviset puolet ja ne mahdolliset työtehoa ja tuottavuutta lisäävät vaikutukset joita ei pystytä kellolla kellottamaan.

Konttorin taustahäly kun harvoin on varsinaista melua vaan koostuu enemmän puheesta ja vuorovaikutuksesta jolloin myös siirtyy ihmiseltä toiselle enemmän tai vähemmän merkityksellistä tietoa ja mahdollisesti luovaan ongelmaratkaisu- ja ideointiprosessiin tempautuu sivusta mukaan sellaisia ihmisiä ja ideoita jotka eivät muutoin tulisi mukaan vaan jäisivät virallisten viestintäkanavien ulkopuolelle. Keskusteluun uhrattu sekunti tai minuutti saattaa siis poikia mukanaan monta hyvää ideaa tai jättää alintajuntaan hautumaan uusia katsantokantoja tilanteeseen

No comments: