2004-11-29

Kierrätysparadoksi

Nauti kylmänä, palauta ehjänä
Näin nuo taas mainostavat radiossa tölkkien kierrätyksen tärkeyttä ja valistavat ihmisiä palauttamaan alumiinin takaisin kiertoon. Tavoite joka sinänsä on ehdottoman hyvä ja metallinkierrätys nykyään muutenkin noista kierrätysbisneksistä se yksi harvoista joka oikeasti toimii ja on teollisesti kannattavaa puuhaa pelkän maailmanparannusaatteen sijaan mutta tuon kierrätyksen käytännöntoteutus on vähintäänkin omituinen..

Lasi ja PET-pullojen kierrätys ehjänä on hyvinkin perusteltua ja järkeenkäypää koska pullot menevät pesun jälkeen takaisin käyttöön mutta miksi ihmeessä alumiinitölkki pitää palauttaa ehjänä. Ensin kuluttajan on varottava hiton ohuen alumiinitölkin lommoutumista juomisen jälkeen. Sitten ennen kauppaankuljetusta tölkkejä on säilytettävä kotona kaapissa tilaaviemässä ehjänä ja tölkit on kannettava kassissa kauppaan niinikään ehjänä vaikka samaan kassiin mahtuisi ainakin arviolta 5 * enemmä tölkkejä rusennettuna eikä paino siltikään haittaisi. Ja kaikki tämä minkä vuoksi ?

Siksipä siksi että tölkin voi tunkea automaatin hihnalle, lunastaa pantin ja kuulla automaatista kauniin *krunts* äänen kun automaatti vuorollaan sitten rusentaa ehjänä palautetun tölkin tuhannensolmuun odottamaan kuljetusta sulattoon...

1 comment:

Anonymous said...

Ihan siksi se pitää palauttaa ehjänä, että kone osaa lukea koodin. Siis että onko pantiton vai pantillinen.
Tadaa.