2004-11-17

Prkl byrokraatit

Postimyynti verkonkautta on yksi mainioimmista keksinnöistä. Liikkeestä näkee heti yleensä varastosaldot ja tietää onko tilattavaa tavaraa olemassa ja lähetyskin lähtee liikkeelle melkeinpä heti ja on useimmiten perillä seuraavana päivän kello 16 mennessä lähipostissa josta sen voi hakea jos kotimaasta tilailee. Mutta mikäpä onkaan ketjun heikoin lenkki.

Yleensä tilauksen mukana saa paketin seurantanumeron josta näkee heti kun lähetys on kirjautunut perille ja noudettavissa mutta aina näin ei ole, varsinkin jos asioi vähän pienemmän liikkeen kanssa jonka järjestelmät eivät ole täysin automaattiset jolloin täytyy turvautua perinteisempään menetelmään ja ns. asiakaspalveluun. Kuten tänäänkin jolloin sain hyvin pienellä viiveellä kyselyyni vastausmeilin jossa kerrottiin että lähetykseni on jo mitä varmimmin perillä kun lähti eilen keltainen kuljetus 16:lla liikkeelle.

Tästä iloisena kävelin tietenkin postiin tiedustelemaan asiantilaa mutta mitäpä sainkaan vastaukseksi:
kun ei ole sitä seurantanumeroa niin ei sitä voi mistää nähdä

Mussutti tiskintaakse jämähtänyt elämänsä alisuoriutuja vastaukseksi ja tuijotti ruutuaan apaattisena eikä edes jaksanut muuta kommentoida. Vieressä 2 metrin päässä konttorin pakettihyllystö jossa hyvin rajallinen määrä tavaraa ja edessä ruutu johon varmasti tallentunut tiedot kaikista niistä lähetyksistä joita pari tuntia sitten oli sisään tullut ja joita tuskin paikallisessa aluepostissa niin paljoa on. Mutta ei kun ei niin ei ja ei. Eihän täällä nyt sentään mitään sanaa "palvelu" tunneta.

Nyt sitten huomenna joutuu ensin marssimaan kotiin, hakea sieltä postin tuoma pakettikortti, palata takaisin samaan konttoriin ja vasta sitten saada käsiin se lähetys josta tänään olin fyysisesti muutaman hassun metrin päässä ainoanan esteenä välissä elämäänsä kyllästynyt keski-ikäinen suojatyöllistetty keskinkertaisuus.

No comments: