2004-07-17

Bloggausta

Tässä blogia parin päivän ajan pyöritellessäni olen ehtinyt miettimään enemmänkin tämän kapistuksen merkitystä ja sitä miksi ihmisetä tälläisiä jaksavat ylläpitää ja julkaista suurelle maailmalle. Julkisuudenkipeydestä tuskin on kyse eikä sen kummemmasta kikkailustakaan. Googlen ryhmähaulla minusta saa jo aivan muutenkin liikaa tietoa irti ja webbisivuja on ollut tekeillä itselläkin jo kohta vuosikymmenen ajan.

Ehkä tämä kertoo enemmänkin siitä miten hiljalleen nykypäivänä ihmisten ystävä- ja kaveripiirit muokkautuvat uuteen uskoon ja fyysisestä paikasta tai kellonajasta ei ole niin väliä. Itsellekin on kertynyt muutamia ystäviä joita näkee fyysisesti ehkä kerran pari vuodessa, jos sitäkään vaan kontaktit ovat enenevissä määrin sähköisiä. Tosin tuntuu taas siltä että samasta syystä näiden ystävien kanssa ehtii pitämään paremmin yhteyttä kuin esimerkiksi sukulaisten joiden kanssa kontaktit ovat ehkä tiheämpiä, jos ovat, mutta enemmän reaalimaailmaan pohjautuvia jolloin kiireet ja hoppu verottavat aikaa.

Enemmän tämä kylläkin on minulle, ainakin vielä, eräänlainen käytännön koe. Miten tälläistä systeemiä käytetään, kuinka luontevaa tälläistä on käyttää ja mitä tänne jaksaa sanoa. Mutta samalla sitä taas ehkä ymmärtää enemmän.

No comments: