2004-07-21

Mietteitä keskellä viikkoa

Vapaan miehen moraali.. mikähän sekin sitten loppupeleissä on. Mikä oikeaa ja mikä väärää. Konservatiiviseen ja vanhoilliseen maailmankuvaan sitä ei ainakaan tunne mahtuvansa sitten niin millään muotoa mutta mitenköhän sitä itsensä sitten kategorioisi..

Toisaalta löytyy myös hyvin perinteisiä arvoja mutta toisaalta hyvinkin liberaali enkä ainakaan tunnista itseäni tästä jämähtäneestä periluterilaisesta arvomaailmasta jota täälläpäin harrastetaan. Ehkä punaisena lankana pitäisi tosiaan pitää sitä että on avoin, rehellinen, empaattinen eikä kolhi ketään henkisesti edes huolimattomuuttaan ja sitämyöten sitten tekee mitä tahtoo..

jokainen lukekoon rivien välistä mitä tahtoo aivan vapaasti ;)

Ylipäätään vain väliin ahdistaa toisaalla tiettyihin sääntöihin takertuva jäykkyys ja kangistuneisuus vain jäykistelyn vuoksi.. ja toisaalla taas se miten näkyy kuinka siltikin yhteiskunnan pelisääntöjä noudattamalla voidaan toiselle olla kylmiä ja jopa julmia. Mielummin elän sitten vaikka oman mielen mukaan avoimesti kuin kangistun kaavoihin. Ne ystävät jotka näkevät kaiken ja koko kokonaisuuden tuntien minut ihmisenä tuskin kurtistavat kulmiaan.. Muilla, onko niin suurta väliäkään :-)


No comments: