2006-10-10

Omituisia sananvalintoja

Iltalehti: Pidennetty työaika olisi lapsilta pois

Kyllähän toimenkuva tekstissä myöhemmin mainitaan mutta jotenkin outo valinta iltahöpinän toimittajalta käyttää sekä kuvatekstissä että aloituksessa suhteellisen anonyymiä nimikettä "yrityksessä työskentelevä" vaikka haastateltu henkilö on yrityksen pääluottamusmies.

Mutta täytyy myöntää että itsekin hieman ihmettelen tuota Gustavsonin lausuntoa joka kuulostaa lähinnä hapuilevalta taktisen tason ajattelumallilta vaikka Oy Suomi Ab:n pitäisi keskittyä enemmän strategiseen kilpailukyvyn kehittämiseen.

En usko että täällä enää on oikeasti mahdollisuuksia pitkässä puussa kilpailla perustyön tuntihinnalla vaikka tunti jostain kaivettaisiinkin lisäksi ja avuksi vaan todellinen viisastenkivi olisi siinä miten kehittää tehdyn työtunnin tuottamaa lisäarvoa ja siten hakea ekonomista oikeutusta halpamaita oleellisesti kalliimmalle henkilötyötunnin hinnalle. Automaatiota, pidemmälle jalostettua työtä ja monimutkaisempaa lopputuotantoa jossa henkilötyötunnin osuus tuotteen tehdashinnasta minimoituu... sanoisin.

Kiinalaisia on maanpäällä päälle miljardin jampan verran ja intialaisia vähän vajaasti samanverran. Ei 5 miljoonan Suomalaisen ole relevanttia ajatella kilpailevan sellaisen työn tekemisestä joka osaamisen ja lokaation puolesta voidaan siirtää itään ja teettää paljon halvemmalla.

No comments: