2005-06-08

Digitoday ei vieläkään osaa

digitoday : Olli-Pekka Heinonen puolustaa YLEn ja tv-maksun olemassaoloa

Olen aiheesta turhautunut jo kerran ennenkin mutta yhä edelleenkin suomalaisen IT-median nykytila kuvastaa hyvin suomalaisen IT-todellisuuden nykytilaa. Teoria ja välineet ovat olemassa mutta käytännössä puolet mahdollisuuksista menetetään toistamalla ainoastaan vanhoja tapoja uusilla välineillä sensijaan että käytettäisiin hyväksi uusien välineiden kaikkia ominaisuuksia.

Esimerkiksi nimellisesti "johtava digitaalitalouden uutislehti" Digitoday ei edelleenkään osaa linkittää artikkeleittensa viitteitä vaan jättää lukijan arpomaan sitä mitä kommentoitu uutinen tarkemmin tarkoittaakaan ja mitä joku on oikeasti sanonut toimittajan tulkinnan sijaan. Hyvänä esimerkkinä taas tämä uutinen jossa viitataan O.P Heinosen nettikolumniin ja kommentoidaan sen sisältöä mutta ei millään viitata siihen mistä kolumnista tarkemmin on kyse. Yleisradioon ja O.P. Heinoseen artikkelissa osataan kyllä viitata artikkelin loppuliitteissä mutta mikä tästä sisällönlinkittämisestä tekee niin ylitsepääsemättömän vaikeaa..

Tosin sama asenne jossa tietokonetta käytetään lähinnä kirjoituskoneena ja viivapiirturiaikakauden menetelmiä sovelletaan prosessitasolla sellaisinaan esiintyy kyllä kaikkialla ja valitettavan monissa yhteyksissä mutta perinteiset firmat eivät kyllä kutsu itseään onneksi digitaalitalouden johtajiksikaan..

Surkeaa.

No comments: