2006-07-24

Kansalaisvaikuttamisen irvikuva

HS: EU haluaa kuulla kansalaisten mielipiteen eläinkokeista

EU on sitten kiinnostunut kansalaismielipiteestä ja haluaa kuulla sen mitä mieltä SINÄ olet eläinkokeista. Periaatteessa EU on tässä hyvällä asialla ja lisäämässä keskimääräisen kansalaisen vaikutusvaltaa mutta käytännössä tämä kyselylomake muistuttaa lähinnä kansalaisvaikuttamisen irvikuvaa.

Ei siksi että kysymyksissä olisi jotain hämärää vaan siksi että ainakaan nopeasti katsottuna tuolla lomakkeella ei ole mitään kontrollia sen suhteen kuka sen täyttää ja kuinka monta kertaa.

Pikaisesti kokeiltuna sain ainakin itse työkoneellani täytettyä tuon kyselyn jo kahteen kertaan saaden molemmille tuloksille uniikit arkistointinumerot ja kiitoksen minun mielipiteestäni jolloin on täysi syy olettaa että tuonne vielä ehtii päätymään suurissa määrin eri eturyhmien generoimia muka-mielipiteitä vääristämään kansan todellisia mielipiteitä ja painottamaan kyselyä päin seiniä.

Hyvää esimakua aiheesta antaa jo se että Hesarin uutisen ensimmäisessä versiossa ( joka nyt on jo revisioitu korrektimmaksi ilman että uutisen julkaisumerkintään on lisätty merkintää muutoksesta) uutisen laatinut toimittaja oli päässyt asenteellisesti ohjaamaan mielipiteenantajia hyvinkin puolueellisille webbisivuille:
Monivalintakyselyyn voi vastata 18. elokuuta mennessä Animalian kotisivuilla.
Vaikka kyseinen kysely sijaitseekin Euroopan komission sivuilla ja kyselyllä ei ole mitään tekoa Animalian kanssa. Ei tarvita paljoakaan rivienvälistälukemisen kykyä ymmärtääkseen sen ettei tuossa ole ollut kyse mistään muusta kuin tarkoituksellisesta virheestä ja yrityksestä kirjoittaa lehtiuutiseen sellaista mielipidettä joka ei uutiseen kuitenkaan kuulu.

No comments: