2006-07-19

Voi hollantilaiset minkä teitte

HS: Hollanti sallii pedofiilien puolueen

Sanan ja mielipiteen vapaus on äärimmilleen vietynä äärimmäisen kimurantti juttu. Sanomisen vapautta on helppoa maireasti hymyssäsuin puolustaa tilanteissa jossa sanominen on mukavaa tai ainakin poliittisesti korrektia mutta oma liberaalius joutuu aina väliin pahemman kerran koetukselle tilanteissa joissa vapautta käytetään omasta näkökulmasta iljettävien ja sairaiden ajatusten edistämiseen niinkuin nyt Hollannissa tapahtuu. Missä menee sananvapauden raja ?

Lehtien yleisönosastokeskusteluissa lynkkausjoukot ovat jo vyöryneet toreille ja soihdut ovat sytytetyt ja keskustelua käydään myös blogistanin piirissä. Tavallaan tälle tielle olisi helppoa lähteä. Tuon puolueen ajatukset ovat jotenkin järkyttäviä ja sairaita ja en oikein kykene ymmärtämään sitä millaisia ihmisiä nuo puolueen perustajat oikein. Subjektiivisesti ajatellen olisi myös oikein että tuollaiset yhteenliittymät lyötäisiin maan rakoon ja nämä viimevuosien benelux-pedofiilit hirtettäisiin.. ***staan lampputolppiin ja lyötäisiin seipäisiin Vlad Tepesin hengessä mutta siltikin olen tyytyväinen tuohon Hollantilaisen oikeusistuimen päätökseen.

Miksikö ?

Siksi että vaikeissakaan asioissa sananvapauden tulee olla objektiivinen ja kaikille avoin eikä sitä tule nähdäkseni koskaan rajoittaman mistään syystä mistään poikkeuksesta sillä loppujenlopuksi tuollaiselle poikkeukselle ei koskaan kyettäisi asettamaan sellaisia rajoja etteikö niiden rajojen ympärille muodostuisi harmaita vyöhykkeitä joiden sisällä rajoja ja vyöhykkeiden laitamia voisi työntää tapaus tapaukselta kauemmaksi ja loitommaksi.

Voisi tietenkin ajatella että lain suhteen ristiriidassa olevat ajatukset olisivat syynä vapauden rajoittamiselle ja pedofiilien tapauksessa ylitys olisikin niin räikeä että tämänkin syyn voisi ottaa käyttöön. Mutta kuinka monta % ajatusten tulisi erota laista että niitä voisi rajoittaa? Ihan vähän, enemmän, paljon vaiko tositosipaljon ja paljonko tositosipaljon sitten olisi ja miksi raja sitten kulkisi juuri siinä

Voisi myös ajatella että yleisen mielipiteen mukaan iljettävät mielipiteet kiellettäisiin mutta yleinen mielipide on aina aikansa vanki. Lestadiolaisen fundiekristityn iljettävän raja kulkee jo aivan toisissa asioissa kuin minulla ja muilla muualla. Tästäkään ei saataisi aikaan selvää rajalinjaa vaan tulkinnoista ajauduttaisi aina uusiin tulkintoihin.

Esimerkkejä voisi jatkaa pidemmälle ja pidemmälle mutta summa summarum. Olen tyytyväinen siihen että Hollantilainen oikeusistuin ei tuonut Orwellin maailmaa piiruakaan lähemmäs ja olen myös tyytyväinen siitä että minulla on oikeus sanoa ääneen se että lakia olisi hyvä muuttaa sellaiseksi että keskimääräisen jammusetäpedofiilin voisi oikeus tuomita seivästettäväksi torilla varoittavaksi esimerkiksi muille kaltaisilleen.

No comments: