2006-07-18

Todellista tehokkuutta

Mihin tehottomuuteen kykeneekään kustannustavoitteeton julkissektori jos yksityiselläkin puolella on varaa edelleen tälläiseen..

Kesällä joutuu myös tuuraushommissansa hyväksymään yksikön laskuja ja pyörittämään rahaliikennettä muiden viettäessä vuorostaan hyvin ansaitsemiaan lomaviikkoja ja aina väliin osuu silmiin kaikenlaisia kukkasia.

Tälläkertaa suupieliä veti hymyyn erään hyllytavaratoimittajan lasku jonka loppusumma oli siinä 5 euron hujakoilla ja samassa hyväksyntäerässä mm. saman toimittajan muiden laskujen kanssa jotka olivat enemmän tuollaista kiloeuroluokkaa..

Kaunis pikku laskuhan tuo tietenkin oli ja approwed nappia oli helppo painaa mutta mielessä kävi vain se että kuinkahan kalliiksi tuokin lasku oikein muodostuikaan ja hyötyiköhän tuosta ostosta oikeastaan kukaan taloudellisesti.

Ensin tämä toimittajamme on laatinut laskun ja kirjannut sen kirjanpitoonsa (henkilötyötä), sitten lasku on kulkeutunut postissa (posti laskuttaa) palvelukeskukseemme jossa lasku on sitten skannattu ja syötetty järjästelmäämme (henkilötyötä). Järjästelmästä se on sitten tipahtanut ostajalle joka sähköisen laskunmaksun kautta on tiliöinyt ja käsitellyt laskun (henkilötyötä) ja lähettänyt sen sitten eteenpäin minulle hyväksyttäväksi. Sitten minä olen käyttänyt aikaani laskunmaksusovelluksen kanssa ja hyväksynyt laskun (henkilötyötä) ja järjästelmä on pyörähtänyt taas eteenpäin.

Sittemmin tuo maksu vielä päätyy meidän kirjanpitoomme ja osaksi seuraavan kvartaalin tilinpäätöstä ja siitä sitten vielä tuonne toimittajamme kirjanpitoon ja sieltä niinikään osaksi tilinpäätöstä.. (henkilötyötä jne...)

Olisikohan ollut jotenkin helpompaa ja kaikenkaikkiaan kustannustehokkaampaa kirjata tuo 5 euroa vaikkapa sen kiloeuroluokan laskun yhteyteen jolloin tuon ostoksen osalta olisi vältytty tuolta kaikelta manuaaliselta työltä ja siihen kuluneelta ajalta puolin ja toisin...

No comments: