2006-07-13

Venäläinen moraali

HS: Maailma tuomitsi Israelin sotatoimet Libanonissa

Israelin vastatoimista voi olla montaa mieltä ja katsella asiaa monesta eri näkökulmasta mutta jotenkin venäläisten suhtautuminen kuulostaa käsittämättömän kaksinaismoralistiselta:
"Ei ole olemassa mitään oikeutusta sille, että Israel tuhoaa siviilien infrastruktuuria niin Libanonissa kuin palestiinalaisalueillakin ja aiheuttaa siviileille kärsimystä suhteettomalla voimankäytöllä", Venäjän ulkoministeriö sanoi lausunnossaan.
Ovat nyt niiiin siviileistä huolissaan mutta missä oli huoli siviilien kärsimyksistä kun Venäjän sotavoimat murskasivat asuintalo asuintalolta Grosnyin kaupungin:
During the early phase of the Russian siege on Grozny in October 25, 1999, Russian forces launched five SS-21 ballistic missiles at the crowded central bazaar and a maternity ward, killing more than 140 people and injuring hundreds in the Grozny marketplace.
Most of the city's infrastructure is completely destroyed and many continue to live in ruined buildings without heating and running water. Only some 200,000 Chechens, along with several hundreds of Russian civilians remain in the city's debris, most of them lacking employment, electricity, and running water.
Näin meidän naapurimaamme...

No comments: