2006-12-14

Miksi länsi on se suuri saatana

HS:Turkkilainen tv-ohjelma syytti Ruotsia kansanmurhasta

Kotimaisissa ymmärtäjäpiireissä usein kaivetaan kaivamalla länsimaista itsestään johtuvia syitä ja taustoja sille miksi etenkin arabimaissa kansa kokee lännen suurena saatanana mutta liian usein unohdetaan se seikka että harvassa maassa tiedonvälitys on kovinkaan vapaata ja kansalle annettu kuva maailmasta ja sen tapahtumista on usein hyvinkin värittynyttyä ja ehkä jopa tarkoituksella manipuloitua jolloin kuva lännestä ei ole se todenmukaisin ja realistisin.

Tämä Turkin tapaus on siitä taas kerran erinomainen esimerkki:

Alkuviikosta näytetyssä ohjelmassa Ruotsi kuvataan barbaarisena maana, jossa sananvapautta ei tunneta, kertoo Ruotsin radio.

Ohjelman mukaan Ruotsissa on suuria sosiaalisia ongelmia. Siinä väitetään myös, että romani- ja saamelaisvähemmistöjen kansanmurha on jatkunut aina 1980-luvulle asti.

Ilmeisemmin Turkkilaisia nyppii nyt pahemman kerran se ettei Armenialaisten kansanmurhaa ole kyetty lakaisemaan matonalle syvään hiljaisuuteen ja kirjallisuuden Nobelin kautta aihe on saanut uutta julkisuutta ja EU:n järkevä ei-kiitos-päätös on omalta osaltaan ajautunut herneeksi nenään mutta millaista suhtautumista länsimaihin voikaan odottaa kansalta jolle valehdellaan näin päin näköä..

No comments: