2004-11-23

Tuotteistamisen taito

Pienen sovelluksen laatiminen on vielä helppoa jos se täytyy vain tehdä ja jättää elämään omaa elämäänsä sellaisenaan mutta miten käytkään jos joutuu puuhaamaan sellaisen järjestelmän kanssa joka tulee jäämään eloon ylläpidettäväksi ja kenties laajenemaan globaaliin käyttöön. Pelkkä koodaus ja suunnittelu onkin yllättäen vain pienenpieni osuus kaikesta ja avainasemaan nouseekin speksaaminen, dokumentointi ja dokumentaation ylläpito ja revisiointi sekä määrittelymenetelmien jatkuva parantaminen ja kehittäminen.

Tässä taas päivä mennyt rattoisasti dokumenttipohjia revisioidessa ja suunnitellessa ja tuotteistamissuunnitelman suunnittelussa vaikka samaan aikaan pitäisi myös olla toteuttamassa prototyypin implementointia sekä itse järjestelmän viimeistelyä, jakeluversion laadinnan opettelemista TestStandin työvälineillä ja kaikkea muuta pientä virtelmää. Todellista korvienvälistä concurrent engineeringiä parhaimmillaan..

Ei ainakaan pääse työpöydän äärellä muut ajatukset hiipimään mieleen kun näiden kanssa painii ja jakaa ajatuskapasiteettiaan sinne ja tänne tipoittain..

No comments: