2005-03-07

1984 - Eli varo kameraa kulkiessasi

Teacher freaks out about National Anthem, with Video

Nykypäivänä ei kannata enää menettää malttiaan kovin julkisella paikalla sillä todennäköisyys on suuri sille että kamera tallentaa kaiken. Niinkuin tässä tapauksessa jenkkiläisessä koulussa jossa opettajan 10 minuutin raivokohtaus on päätynyt kamerakännykän videolle ja sitämyöten nettiin levitykseen. Ja kuten tunnettua, verkon juorupalstoilla tälläinen materiaali leviää yleensä kulovalkean lailla joko itse tiedostona tai sitten erinäisissä yhteyksissä kommentoituna.

Toisaalta hyvä.. toisaalta huono. On hyvä että tämänkaltaiset tai kotikutoisesti Korivaaran kaltaiset ylilyönnit päätyvät julkisuuteen eikä luonnevikaisten opettajien mielivaltaisuudet pääse myrkyttämään niin syvästi kokonaisten ikäluokkien itsetuntoja missä suomalainen kansakoulujärjestelmä aikanaan on ollut omiaan mutta toisaalta voidaan myös kysyä että missä enää nykyään kulkee yksityisyyden rajat. Valvooko isoveli todella jo kaikkialla ja kertooko kohta totuusministeriö sen miten asia oli. Itänaapurissammehan tuo muutetun totuuden aika senkun jatkuu..

Toisaalta jenkkilän koulujärjestelmä tässä tapauksessa osottautui yhtä sisäänpäinlämpiäväksi kuin suomalainenkin. Siinä missä tälläiset otteet:
Erityisen pelottavia olivat kurinpitotilanteet, jossa opettajat ovat ympärillä ja lapsen on seisottava keskellä, kun häntä syytetään ja huudetaan, kunnes hän alkaa itkeä.
Todettiin kotikutoisessa tutkimuksessa näin puhtoisiksi:
Oulun lääninhallituksen mielestä Korivaaran koulu on hyvä ja turvallinen oppimisympäristö, jossa noudatetaan perusopetuslain toisen pykälän mukaisia tavoitteita.
Päädyttiin jenkkilässä ratkaisuun jossa videon nauhoittanut oppilas erotettiin koulusta 10 päiväksi, kamerapuhelimien kieltoa harkitaan ja opettajalle ei ole tapauksesta koitunut mitään seurauksia..

No comments: