2005-03-22

Matkalla keskiaikaan

Kaivakaa esiin kirveenne ja alkakaatte pinoamaan puita rovioihin jotta kerettiläiset saadaan poltettua. No, toivonmukaan sentään ei näin pitkälle livetä mutta N.Y. Timesin artikkeli taas pistää miettimään sitä mitä tuolla Atlantin toisellapuolella oikein on tapahtumassa.
Several Imax theaters, including some in science museums, are refusing to show movies that mention the subject - or the Big Bang or the geology of the earth - fearing protests from people who object to films that contradict biblical descriptions of the origin of Earth and its creatures.
Siis tiedekeskuksien yhteydessä kielletään jo näyttämästä dokumentaarisia elokuvia jotka voivat olla ristiriidassa raamatunheiluttelijoiden ajatusmaailman kanssa.. Mitähän seuraavaksi..

Tai ei sitä seuraavaa fanatismia kannata kaukaa hakea. Meneillään oleva Terry Schiavon tapaus on myös osoitus siitä mitä voi seurata siitä jos fanatismi ottaa vallan ja järki unohdetaan taka-alalle. Psykologisesti ajatellen kasvispotilaan vanhempien sokea usko ihmeparantumiseen ja kuvitelmat siitä että parantumattomasti sairas tytär herää henkiin ovat kovin ymmärrettäviä ja inhimillisiä mutta tapa jolla keskilännen uskonnollinen republikaanijuntta on ottanut asian agendakseen on lähinnä kuvottava.

Hälyttävintä tässä kaikessa näyttää olevan se että jenkkilässä on vallalla selkeä hurmostila jossa tälläisen päättömyyden perusteella jopa säädetään pikavauhdilla lakeja ilman mietteitä siitä mitä seurauksia niillä voi ennakkotapausten kautta vielä olla tulevaisuudessa

Mihinkähän tuossa vielä joudutaan..

No comments: