2005-03-02

Valhe - Emävalhe - Gallup

HS: Myyjät vastustavat kauppojen laajempaa aukioloa
Vähittäiskauppojen myymälähenkilöstö vastustaa laajennuksia kauppojen nykyisiin aukioloaikoihin.
Vaikuttavan kuuloinen tulos tuolla Palvelualojen ammattiliiton toimeenpanemalla "kuluttaja"tutkimuksella mutta mitä tuo tulos oikeastaan kertoo ja mistä.

Ensimmäiseksi on huomioitava se että tuo tutkimus on suoritettu ainoastaan liiton omien jäsenten piirissä ilman että mukana olisi ollut muuta alalla työskentelevää henkilöstöä. Eli siis vastaajia joilla on mitä todennäköisemmin vakituinen työpaikka, liiton turvaamat edut ja kaikki muut etuisuudet kunnossa.

Ei siis alan osa-aikaisia joille laajemmat työajat tarjoaisivat enemmän työmahdollisuuksia ja tuloja tilille eikä muitakaan liittoon kuulumattomia joilla saattaisi olla asiaan aivan toisenlainen mielipide ilman ay-siiven henkisiä kahleita.

Tuskin ketään varmaan edes jaksaa yllättää että vakiväki haluaisi turvata saavutetut etunsa ja pitää ne mahdollisuuksien mukaan poissa muiden ja yritteliäämpien näppien ulottuvilta, pyrkien samalla monopolisoimaan myyntityön itselleen ja sanelemaan kuluttajille milloin heidän pitää hoitaa ostoksensa.

Mikä virka tälläisillä ennaltanähtävillä "tutkimuksilla" oikein on ja kenen etu on markkinoida vahvasti väritettyjä ja ohjailtuja tuloksia jotenkin kokonaisvaltaisina totuuksina maan valtamediassa.



No comments: