2005-05-10

Loman tarpeessa

Bloginpidossa ollut taas paussia mutta osasyynä tähän tylsistymisen sijaan se että bloginpitäjä vietti helapuukkotorstailomansa netin ulottumattomissa mökin rauhassa keskittyen lähinnä saunanlämmittämiseen, itsensä löylyttämiseen ja aina niin viilentävän oluen nautiskeluun ilman kiireenhäivää tai pahempaa stressiä. Mikä voisikaan rauhoittaa paremmin suomalaisen miehen sielunmaisemaa kuin saunan lämmittäminen sataseen ja päälle.

Tosin totuuden nimissä on myönnettävä että samalla reissulla kyllä tuli myös tehtyä vaihteeksi fyysisempää työtä kun perkasi serkun hakkuuaukealta saunapuita moottorisahaa perässään vetäen ja tuli todistettua miten oikea työ vetää välistä istumatyöläiselle hien pintaan.. varsinkin kun sahan säädöt ketuillaan ja kone sammuili aina parin sahauksen välein ja taas sai nykiä käyntiin. Mutta tulipahan taas hommia vietyä eteenpäin ja enemmänkin jahka saa sahan purettua paloihin, huollettua ja koottua kuntoon.

Kamera sitävastoin osoittautui sahaa toimivammaksi ja täytyy todeta että ei tästä enää taida olla paluuta digipokkareihin kun taas jälleen on päässyt järjestelmäkameraan käsiksi. Filmipuolellahan ehtikin jo vuosikymmenen verran kuvaamaan diaa järkkärillä ja vanhempi Olympuksen prosumer-pokkari oli vain pieni syrjähyppy kompakteihin. Vaikka tuota 1.8:n valovoimaa kyllä jää kaipaamaan kun ei vielä ole raaskinut hankkia ensimmäisen lasin kaveriksi mitään valovoimaisempaa laajakulmaa auttamaan sisäkuvauksessa. Vaikkakin tuo kuvanvakaaja kyllä auttaa monessa paikkaa jo tuollaisenaankin..

Vaikkakin omalla tavallaan oli tuo reissu myös rankkakin pelkän rentoutumisen ohella. Aivan liian paljon muistoja menneistä vuosista ja kaikesta syksyllä kadonneesta nousi pitkän viikonlopun aikana pintaan ja oli käytävä asiota lävitse mielessään taas kertaalleen. Mutta kait tuollainenkin taas vain kuuluu asiaan ja elämään. Ei vain aina jaksaisi.

No comments: