2005-05-18

Valokuvan voima

Pieni virkistävä iltakävely hämärtyvässä lähiön illassa tuli tarpeeseen sisällävietetyn työpäivän jäljiltä ja taas jälleen tuli napattua tuosta tuo kamera mukaan ikuistamaan maisemia ja fiiliksiä puoliksi kokeilu- ja opettelumielessä. Valokuvaaminen ainakin amatööritasolla on aina ollut lähellä sydäntä ja taas uusien hankintojen myötä on opettelemisintoa taas löytynyt jostain lisää. Tosin taidot ja tiedot lienevät sillä tasolla että tässä korkeintaan alkaa tunnistamaan omat puutteensa.

Mutta tässä kotiinpäästyä kuvankäsittelyn äärellä pieneen pirulliseen mieleen hiipi taas ilkikurinen ajatus siitä kuinka pienillä muutoksilla voisi välittää aivan erityylisiä tunnelmia ja vaikutelmia kotiympäristöstään. Oikeat osaajat tekevät tämän toki taidokkaammin ja ennenkaikkea huomaamattomammin omilla valinnoillaan ja kuvakielellään mutta pistinpähän itsekin hieman lusikkaa soppaan kokeillen miten tunnelman saisi vastaamaan keskimääräistä lähiöstereotypiaa:


Pintakiiltoa lähiössä Posted by Hello


Piiput horisontissa Posted by Hello


Arbeit macht frei Posted by Hello

Synkeää eikö totta.. Eihän totuus tietenkään tuossa ole vaan yhtälailla olisin voinut korostaa viereisen toimistotalokeskittymän lasipintoja ja sitä miten maailman metsäteollisuutta suunnitellaan täällä ja miten puhdastiloissa saavat alkunsa kiihtyvyysanturit, mistä tieto leviää kaupunkiin ja mistä kaupunkirata kuljettaa hetkessä keskustaan toisenlaisena totuutena.

Kannattaa katsella kriittisesti.

No comments: