2005-05-16

Stormcrow

- Eli kuinka luonnevirhe tuotteistetaan

Oikeastaan niin pitkälle kun muistan olen aina ollut jonkinlainen sekoitus eteenpäinkatsovaa optimistia ja väliin hyvinkin kyynistä pikkupessimistiä jonka on aina täytynyt ruotia esiin muiden innokkaista ideoista ne varjopuolet ja vaaranpaikat ja kohdat joissa homma voi mennä pieleen.

En siksi ettenkö innostuisi asioista vaan siksi että nuo varjopaikat aina suorastaan paistavat silmiini alleviivatusti ja en haluaisi homman menevän puihin pelkän riehakoivatn yltiöoptimismin ja vauhtisokeuden johdosta vaan vähän ottaa ohjaksista, himmata vauhtia kiertäen karikot suunnistaen maaliin vähän maltillisemmin.

Luonnollisesti tämä on usein saanut muille hieman hernettä nenään ja tuonut allekirjoittaneelle pienen pahanilmanlinnun leiman.

Siksi oikeastaan tämänpäivän tuotepalaverin yhteydessä mieleenhypähtänyt ahaa-elämys oli oikeastaan aika hilpeä. Patologisena pahanilmanlintuna taas jälleen kerran nappasin heti yhdestä kehitysohjelmasta esiin pari karikkopaikkaa ilman sen suurempia ajattelematta ja samalla tein tuon hassun havainnon:

Toisin kuin ennen jolloin lähinnä hiillytin intomielisempiä kavereitani, minun oikeastaan nykyisessä toimenkuvassa oletetaan ruotivan esiin potentiaalisia ongelmia ja vaaranpaikkoja ja tavallaan minulle nimenomaan maksetaan siitä että roikun aidanreunalla hivenen hirtehisenä pahanilmanlintuna..

Kätevää.

No comments: