2005-05-11

Tyypillinen IT-ajan avunpyyntö

Niin..

Oli sitten tarvetta töissä saada yhdestä komponentista pari kuvaa poikkeamaraporttiin todisteeksi ja selventäjäksi ja kuinkas sitten kävikään. Noh. Ensinnäkin meidän osaston oma kamera on työkaverilla työmatkalla mukana joten siitä sitten pyytämään pientä palvelusta naapurioastolta ja hyvinhän homma meinasikin toimia. Kaveri lupasi ottaa kuvat ja heittää meilillä. Mutta..

Mikki$ofta taas onnistui tunkemaan näppinsä peliin ja kaverin kone hukkasi USB-liitäntäisen kameran näkymästään pienen säädön seurauksena ja homma tyssäsi siihen pisteeseen silläsuunnalla. Hetken pohdittuamme tuli ideaksi se että USB-laitteet ovat universaaleja ja kannoin kameran ja kaapelin omalle pöydälleni ja iskin kiinni koneeseen. Mutta..

Eihän tuo USB:n autuus siitä auennut, kone tunnisti laitteen mutta hallinnan kautta totesin että ajurit sittenkin uupuvat vaikka periaatteessa tuon kameran pitäisi käyttäytyä kuin usb-muistin eli win2000:ssa heittämällä sisään. Siitä sitten googlaamaan kameran nimellä ajureita ja löytyihän ne. Asennuksen jälkeen todeten että koneen boottaus tarvitaan joten päädyin sitten tallentamaan kaikki työt ja boottaamaan koneen ja ajattelin että no nyt. Mutta..

Kaiken tämän ajan kamera oli tietenkin ollut päällä ja akku lopulta tyhjennyt joten mikäpä muu avuksi kuin kävely naapuriosastolle ja lainaan akkulaturi. Joten tässä minä nyt istuskelen, latailen akkua ja odottelen josko akku olisi kohta kypsää kauraa ja saisin tuon kameran päälle ja ne kuvat ulos ja liitettyä raporttiin ja raportin alihankkijalle vielä tänään ja korjaavat toimenpiteet päälle..

Ja turhauhdun ja bloggaan tätä turhautumaa ruudulle kesken työpäivän. Kerpele*

*) ja tämähän ei ole kirosana vaan joskus muinoin päpan järjestämän "Kansan erä-perinne leikkikurssin" virallinen nimi..

No comments: