2005-05-31

Turhauma Tanskassa

Eli tunnelmia lentokoneessa (kirjoitettu jossain itämeren yllä, copypastettu suomessa bloggeriin)

Tämänkin bloggauksen olisin voinut kirjoittaa kaikessa rauhassa Kastrupin kentällä lentoa kotosuomeen odotellessa jos vain kentän IT-järjestelyt olisivat olleet lähimainkaan asiakaspalveluhenkiset.

Ehdin jo innostumaan kylteistä jossa luki suurella "wireless internet area" wifi-logojen kera ja avaamaan iBookin toiveikkaana kuppilan pöydässä mutta kuinkas kävikään. Maksaahan sitä taas olisi pitänyt kortilla itsensä kipeäksi ennenkuin nettiin olisi ollut tie tarjolla. Kotisuomessa sentään voi kävellä vaikka Teerenpeliin "yhdelle" ja surffata asiakkaille tarjolla olevassa wlanissa ilman oheiskuluja mutta ilmeisemmin tämä olisi jo aivan liikaa..

Mutta se mihin oikeasti turhautui oli Kastrupin myymälöiden tuotevalikoiman hallinnan kivikautisuus. Sen nyt tiesinkin ettei EU:n sisällä ole enää tullivapaita tuotteita mutta vielä kentän kauppaan kävellessä ajattelin terveellä kaupunkilaisjärjellä voivani maksaa normaalin hinnan parista mallasviskistä joita ei suomesta saa ja kantaa kotiin täydennyksenä Glendronnachia kun se pääsi taannoin loppumaan kaapista. Mutta kuinkas sitten kävikään..

Tax-free myymälän myyjä siinä selitti että nämä tuotteet ovat tax-free tuotteita ja niitä ei voi ostaa EU:n sisällä matkustajat mutta että kentältä löytyy myymälä jossa saa myös täyshintaisia tuotteita. Siispä sinne. Mutta mutta... Myymälässä oli kyllä erikseen tuotteita joissa sininen hintalappu jökötti merkitsemässä täyttä hintaa ja tuotteita joissa vihreä hintalappu majaili merkitsemässä tax-free hintaa mutta tuotteet olivat.. niin.. eri nimikkeitä...

Kuinka käsittämättömän vaikeaa on anno dominii 2005 toteuttaa myymälän tietojärjestelmään kaksoishinnoittelu samoille tuotteille määränpään ja verokannan mukaan ja myydä kaikkia nimikkeitä kaikille matkustajille ? Suomessa kun käväisee kitumarketissa niin tasantarkkaan tavaran hinta vaihtuu lennossa heittämällä sen mukaan nappaako tiskiin plussakorttinsa tai muun etuläystäkkeen mutta ilmeisemmin tälläisen ymmärtäminen on muualla maailmassa käsittämättömän vaikeaa..

Jäi sitten kantamatta rahat tuolle kentälle..

No comments: