2006-03-19

Baijerilainen moottorivärkki

Ei pitäisi sortua stereotypioihin mutta..

Tuossa iltasella kotiinpäin ajellessa tulin todistaakseni taas jotain perin kummallista liikennekäyttäytymistä joka pistää miettimään sitä että onko tietyssä baijerilaisessa automerkissä jotain sellaista joka saa tietyntyyppiset luonteet hyppäämään rattiin ja ostamaan omakseen.

Kääntyessäni ykköskehältä hämeenlinnanväylälle tulin heti rampin jälkeen ohittaneeksi yhden hitaamman kyseisen automerkin omistajan ja lähdin siinä sitten ajelemaan rikesakkorajoilla kohti kotia kun heti perään toinen samanmerkkinen ohitti koko jonon bussikaistaa käyttäen kohti pohjoista. Tässä ei nyt vielä ollut mitään kummallista mutta ensimmäinen varsinainen kummastuksen aihe oli sitten se miten tuo ohittamani tapaus tuosta innostuneena löysi autostaan ilmeisimmin isomman vaihteen ja kiihdytti heti perään tuo ohittajan kannoille.

Nopeuseroa ei kuitenkaan ollut niin paljoa että nuo olisivat kadonneet varsin horisonttiin vaan pystyin kauempaa seuraamaan sen että tuon ensimmäisen matka jatkui aina Myrtsin liittymän tasalle asti mistä kääntyi sivummalle toisen jatkaessa kohti pohjoista.

Seuraava hämmennyksen kohde olikin sitten se että heti "kilpakumppanin" kadottua tuo peräänlähtijä otti ja hiljensi vauhtinsa likipitäen kahdeksaankymppiin sillä seurauksella että kotirampin tasalla asti olin jo likimain saavuttanut tuon hätäilijän ja näin miten tuolta oli taas kiire kokonaan kadonnut matkan jatkuen kahdeksankympin kieppeillä kuorma-auton perässä madellen muuten tyhjällä tiellä...

weird..

No comments: