2006-03-13

Euroja ja viisuiluja

HS Keskustelu: Voittiko oikea kappale

Joskus tämä nurkkapuskainen suomalaisuus alkaa lähinnä itkettämään. HS:n keskustelufoorumit sekalaisine anonyymeine puskista-ampujine edustaa kansanradion tapaan tietenkin vain pelkkää jäävuoren näkyvintä huippua mutta kovin masentavia ja sisäsiittoisen suhteellisuudentajuttomia ihmisten kirjoitelmat euroviisukarsintojen lopputuloksesta ovat:
Euroviisuja en arvosta, mutta Suomea kotimaanani kylläkin. Lisäksi niitä kymmeniätuhansia ihmisiä, jotka tekevät työtä matkailun ja Suomi-kuvan kanssa kansainvälisesti ja heitä, joiden pitäisi saada matkailusta leipänsä. Tämän jälkeen saadaan huuhtoa viemäriin kymmenien jos ei satojen miljoonien eurojen satsaukset Suomi-kuvaan maailmalla. Ajatelkaa nyt!
Eikö ihmisillä ole enää rahtustakaan huumorintajua tai käsitystä siitä että euroviisut ovat viihdettä ja showta ja niitä katseleva kansa haluaa nähdä mitä todennäköisimmin jotain muutakin kuin samaa pohjaa toistavaa tusinajumputusta mitä puolet suomen karsinnan kappaleistakin edusti. Viihdettä yleisö kaipaa ja viihdettä sille myös tulee tarjoileman ja ainakin tälläkertaa on Suomesta luvassa jotain takuulla erikoista ja harmaasta massasta erottuvaa.

Kuvitteleeko joku oikeasti että yksi hyvällä fiiliksellä heitetty show jotenkin kaataisi suomikuvan ja että suomikuvaa olisi jotenkin paremmin välittäneet ctrl-c ctrl-v pohjaiset tusinajumputukset viiaipii-janeineen ja shangain valoineen tai suoraan italiasta lainatut metsäneläimet sinänsä ihan melodisine muttta ah-niin-puhkikaluttuine kappaleineen..

No comments: