2006-03-06

Vielä kepistä ja porkkanasta

Jotta palkokasvi ei kulkeutuisi hengitystiehyeeseen turhanpäiten..

Lienee ehkä selkeintä tässä vaiheessa alleviivata sitä että minä en suin surminkaan ole vastustamassa sitä että kunnollisesta työstä maksetaan kunnollista korvausta ja että ylimääräisestä vaivannäöstä annetaan taskunpohjalle asiallista ekstraa.

Se mikä minua sensijaan nyppii on se että mukaan mahtuvat ne loiseläjät jotka ottavat mielellään sen mitä ahkerat heille etujen tasolla petaavat mutta jotka ovat samalla omalla toiminnallaan rapauttamassa muiden oikeutettuja etuja ja lisäämässä epäluuloja koko kannustinjärjästelmiä kohtaan.

Taannoisen paperilakon yhteydessä tapetilla olleet sairaslomakarenssit ovat hyvänä esimerkkinä siitä mihin tälläinen lyhytnäköinen vastuuttomuus voi johtaa:

En jaksa uskoa että karensseista olisi edes puhuttu jos vain sairaat sairastaisivat eikä yksittäisiä ja ilmoitusluonteisesti otettavia sairaslomapäiviä väärinkäytettäisi ylläpidettyyn joutenoloon silloin kuin ei oikein hotsita tuo työnteko tai kun aurinko paistaa terassille oikein lokoisasti. Tälläkertaa tuo karenssi ei mennyt lävitse mutta pelkään pahoin että tuokin päivä vielä koittaa jos tilanteeseen ei jatkossa löydy muita ratkaisumalleja ja ihmiset ota järkeä käteensä. ( hei minä jaksan vielä edes teoriassa uskoa että niinkin voisi tapahtua.. siis järjen suhteen.. )

Sanonnan sitä niittää mitä kylvää pitäisi toteutua työelämässä molempiin suuntiin entistä selkeämmin jos halutaan että Oy Suomi Ab:ssä on hyvinvointia vielä seuraavallakin vuosikymmenellä.

No comments: