2006-11-28

Miksi paperia edelleen tarvitaan

Normaalissa työprosessissa olen jo melko hyvin päässyt eroon paperista ja pyrin skannaamaan kaikki raportit ja sertifikaatit aina sähköiseen muotoon mutta tietyissä työtarpeissa paperi on edelleen ylittämätön media ja en usko että mikää sähköinen korvike sitä vielä ainakaan hetkeen korvaa.

Paperilla on näet puolellaan ehdoton pinta-alaetu. Vaikka monitorit olisivatkin isoja ja pari ikkunaa pysyisikin rinnakkain auki ei ongelmanratkaisutilanteessa korvaa ainakaan minulla mikään sitä että ongelman voi visualisoida työloosheja erottavan sermin pinnalle tapetoimalla nastoilla vieri-viereen A4 ja A3 printtejä mittaustuloksista ja tuloksista jalostetuista jakauma- ja trendigraafeista jolloin syntyy parhaimmillaan neliömetrin-parin yhtenäinen yhteenvetonäyttö tilanteesta ja tilanteeseen vaikuttavista muuttujista ja kaiken saa sisäistettyä yhdellä silmäyksellä.

Toisessa vaiheessa tästä installaatiosta saa vielä jalostettua melkoisen mindmapin ajatustensa tueksi kun kynällä voi alkaa vetämään yhteyksiä tulosten välille ja ajatuksia voi lätkiä toiseen kerrokseen muistiin keltaisille pienille lappusille. Tiedän että monen korvissa voi kuulostaa siltä että järkikulta on viimeinkin kaikonnut ongelmien edessä mutta ainakin itselleni tälläinen pinta-alaa hyväksikäyttävä visuaalinen esitystapa on enemmän kuin hyödyllinen...

No comments: