2007-01-02

Muistikirja aina mukana

Google Notebook

On vaikea sanoa mitään siitä onko Googlen kehitys hyväksi vai kehkeytyykö Googlesta oikea informaation monopoli mutta kumman käytännöllisiä nämä firman innovaatiot ovat ainakin näin pintapuolisesti kokeiltuna.

Google Notebook on periaatteeltaan yksinkertainen. Sähköinen muistikirja johon käyttäjä voi kopioida selaimestaan linkkejä, webin sisältöä tai kirjata muita muistiinpanoja tulevia käyttökertoja varten ja järjestää tietoa aliotsikoiden alle. Sellaisenaan ei mitenkään mullistava mutta yhdistyessään Googlen palvelinpotentiaaliin ja levytilaan muistio muuttaa luonnettaan merkittävästi.

Samaan tietoon on helppoa päästä kaikilta koneiltansa niin töistä ja kotoa webin ylitse eikä muistiinpanojaan tarvitse sitoa enää yhteen fyysiseen lokaatioon ja ennenkaikkea tiedon jakamisesta tulee helppoa sillä muistikirjojaan voi jakaa yhteiskäyttöön muiden palveluun kirjautuneiden tuttaviensa suuntaan. Yritysverkkojen "oikeisiin" kollaboraatiotyökaluihin verrattuna alkeellista mutta esimerkiksi low-tech henkisten ystäväpiirien ja harrastusporukoiden välille tälläinen helppo avaimet-käteen-ideologia avaa taas uudenlaisia mahdollisuuksia.

Esimerkiksi lomamatkan suunnittelussa yksi yhteinen suunnittelumuistikirja voisi olla hyvinkin käyttökelpoinen työkalu matkakohdearvoiden ja nähtävyyksien listaamisessa ja ohjelman suunnittelussa jolloin istuttaessa saman pöydän äärelle on jo ideat esitelty ennakkoon ja aikaa voidaan käyttää ideoiden jalostamiseen ja yhdistelemiseen ja suunnitelman voikin sitten vetää yhteen kaikkien nähtäville Googlen kalenteriin ja laskea kustannusarviot Googlen taulukkolaskennalla..

No comments: