2007-01-12

Rauchen Sie Malrboro oder Rovaniemi ?

HS: Saksa vaati natsisymboleille kieltoa Euroopan unionissa
BERLIINI. Euroopan unionin puheenjohtajamaa Saksa haluaa kieltää natsisymbolit kaikkialla EU:ssa ja tehdä juutalaisvainon kiistämisen rangaistavaksi.
Toisaalta ymmärrän tietyllä tapaa krautteja joilla on omassa historiassaan arkoja paikkoja mutta rajansa on sakemannien allergisuudella. Ainakin siinä vaiheessa kun he yrittävät taas jälleen saada muun Euroopan taipumaan rrrautaisen tahtonsa alle. Kaikessa tunteellisuudessaan tälläisillä idealistisilla linjavedoilla on pelottavia mahdollisuuksia mennä lävitse ja etenkin siksi meidän suomalaisten pitäisi pysyä asiassa lujana.

Ai miksikö ?

Jos Saksan nyt ajama kielto oikeasti laajenisi Euroopan laajuiseksi niin se tarkoittaisi sitä että Me joutuisimme tällöin kieltämään itseltämme myös osan omasta historiastamme, meidän itsenäisyyden alkuajan symboliikan ja tunnusmerkistön joilla ei ole mitään liittymäpintaa kanssallissosialistien rikoksiin ja hirmutöihin ja joita ei koskaan minkäämallinen sosialismi, kansallinen tai kansallisdemokraattinen, ole liannut. Heittämään toisten tekemien rikosten varjon sellaisen ylle jossa rikosta ei ole.

Äärimmilleen vietynä joutuisimme kieltämään vapaudenristin koristaman valtiolippumme joka liehuu presidentinlinnan lipputangossa ja kunniamerkit Mannerheimristin ritareiltamme jotka itsenäisyyspäivinä ovat linnanjuhlien ensimmäisten kunniavieraiden joukossa.

Ja toisaalta on naurettavaa kuvitella että symboleita kieltämällä voitettaisiin loppujen lopuksi mitään. Symbolit itsessään ovat vain kuvia ja symboleiden voimana ovat ne mielikuvat jotka niihin assosioituvat. Samoja assosiaatioita voidaan aina herättää kuvilla jotka ovat melkein samoja mutteivät sitten kuitenkaan. Jos ei hakaristiä niin ehkä sitten maltan risti, jos ei maltan ristiä niin ehkä korttipelin risti, jos ei korttipeliä niin ehkä se musta 2000-vuotinen risti jonka nimeen on myös surmattu lukemattomia ja lukemattomia aatteen nimeen. Ketju on loputon.

Punaisen ympäröimän valkean ympyrän keskellä kärjellään seisova musta swastika on kuluneiden vuosikymmenten aikana muovautunut niin vahvaksi natsisaksan ikoniksi että ei tarvita kummoistakaan graafikkoa keksimään kymmentä tai sataa samankaltaista ja samoilla elementeillä leikittelevää symbolia joiden perässä uhota ja öyhöttää käsi tanassa ja viikset vipattaen. Ei uhmaa ja ajatusta kielloilla kumottaisi eikä mitään voitettaisi. Korkeintaan vain ajettaisiin maailaa taas piirunverran kohti totalitaarisempaa suuntaan ja taas kertaalleen karsittaisiin sanomisen vapautta hyvin aikein.

Ja kumpi lopulta onkaan vaarallisempi demagogi.. julkisuudessa ääntä pitävä jonka kaikki tietävät ja jota voi rauhassa siteerata, jonka virheet voi alleviivata ja jonka voi nauraa hiljaiseksi vai se joka toimii kulisseissa.. kirjoittaa sanansa rivien väleihin lain kirjainta noudattan lain hengelle nauraen.. joka valaa myrkkyään vain otollisten korvaan ja jota me emme näe. Jonka kuvittelemme olevan vain harmiton houkka olutkellarissaan

No comments: