2007-01-22

Vaihtotaseen ylijäämää

taas niin tätä

Yrittämisen perustana lienee sisääntulevan kassavirran mitoittaminen suuremmaksi mitä uloslähtevä on mutta henkilökohtaisen ToDo-henkisen työlistan kohdalla vastaava taseen suhde on omiaan kasvattamaan liikevoiton sijaan stressitason saldoa. Viimeiset pariviikko ovat etenkin listanneet päivä päivältä enemmän työnalle jääneitä nimikkeitä listan jatkeeksi eikä loppua näyt.

Eikä asiaan ainakaan auta se että ylhäältä asetetut prioriteetin painopisteet tuntuvat elävän aina viikottain toinen toisensa edelle jolloin juuri kun yhtä asiaa on saanut potkittua eteenpäin ja löydettyä työlle aikaa sitä huomaakin joutuneensa tilanteeseen jossa joutuu taas etsimään aikaa sille toiselle jutulle. Ja ToDo:t senkus paukkuvat.

Tai ainakin osittain noin. Osittain listan kasvaminen selittyy sillä että kiristynyt tahti on ajanut tekijän systematisoimaan työtapojaan ja henk koht prosessejaan ja sitäkautta listaan on kirjaantunut asioita entistä enemmän. Aivan kaikkia gtd:n oppeja en oikein ole sisäistänyt enkä aiokaan mutta yksinkertaisistakin muutoksista on loppujenlopuksi paljon apua.

Tapa pitää inbox-puhtaana ja sortata heti ja asap kaikki sisääntulevat meilit kategorioihin action, respond & reference pienin laajennuksin auttaa kummasti hallinnoimaan sisääntunkevaa informaatiota ja vähentämään päänvaivaa siitä mihin pitäisi muistaa vastata ja tapa tallentaa kaikista lähetetyistä vähänkin tärkeistä viesteistä kopion kansioon follow up auttaa muistuttamaan siitä mihin asioihin uupuvat saamatta jääneet vastaukset. Pieniä asioita mutta antavat armoa pienille harmaille aivosoluille...

No comments: